Festivals Koningsdag 2014

Let op: dit is een oud artikel. De festivals voor Koningsdag 2020 check je hier.

Niet Koninginne, maar Koningsdag en -nacht. Een nieuwe naam, en weer vele nieuwe festivals dit jaar. Er zijn dit jaar zelfs meer festivals dan ooit tijdens de verjaardag van onze koning. Wimlex is eigenlijk op 27 april jarig, maar omdat deze dag op een zondag valt, vieren we het dit jaar op zaterdag 26 april. Ontopic: In heel Nederland is het tijdens Koningsdag (en nacht) een groot feest en is er in elke kroeg wel een feestje. Wij houden meer van festivals, en hebben daarom vijf lekkere festivals, verdeeld over heel Nederland en in elk genre, voor je op een rijtje gezet. Waar we op hebben gelet? Prijs, line-up, genre en plaats van het festival.

Majestic Dance Event (Eindhoven)

Elk jaar is het een groot gekkenhuis in Eindhoven. Op het Stadhuisplein is ook dit jaar weer een gratis festival: Majestic Dance Event. Hier kun je (hopelijk in het zonnetje) genieten van de beste house beats. De line-up + timetable:

Koningsdag

13:30 – 14:30 Vato Gonzalez
15:30 – 16:30 Brooks
16:30 – 17:30 Jay Mocio
17:30 – 18:30 Live: Nikki Nice
18:30 – 20:00 Franky Rizardo
20:00 – 21:00 Gregor Salto
21:00 – 22:00 Kenneth G
22:00 – 23:00 La Fuente

Koningsnacht

20:00 – 21:30 Jordy Dazz
21:30 – 23:00 Showtek
23:00 – 00:00 KruH
00:00 – 01:00 Alive
In Eindhoven mag je overigens je eigen drank meenemen. Rond de binnenstad staan wel zogenaamde ‘innamepunten’. Hier kun moet je, je drank overgieten in plastic bekers. Tip: Kom op tijd naar het Stadhuisplein, rond een uurtje of drie / vier zal het namelijk redelijk vol staan en heb je kans dat je niet meer binnenkomt.

538Koningsdag (Breda)

We blijven even in Brabant, want even verderop gaat het los in Breda. Op het Chasséveld vindt dit jaar 538Koningsdag plaats. Dit evenement wordt normaal in Amsterdam gehouden, maar omdat daar de binnenstad ‘festivalvrij’ wordt gehouden, moest 538 op zoek naar een nieuwe locatie. De volgende artiesten zullen in Breda optreden:

538Koningsdag

Martin Garrix
Yellow Claw
Nielson
DI-RECT
More TBA
Mocht je nog niet in het bezit zijn van een kaartje, dan hebben we slecht nieuws voor je. 538Koningsdag is namelijk uitverkocht. Wil je er toch per sé nog heen, kijk dan regelmatig even op Ticketswap, hier kun je op een veilige manier aan tickets komen. Al zal het voor dit evenement lastig worden, gezien de vraag… Het feestje duurt overigens van 12:00 tot 20:00 uur.

Kingsday Festival (Amsterdam)

Hou je meer van deep- en techhouse, of woon je gewoon dicht in de buurt van Amsterdam, dan is Kingsday Festival wat voor jou. Dit festival vindt van 12:00 tot 20:00 bij het Olympisch Stadion plaats. Met namen als Nicky Romero, Bakermat, Klangkarussell, Goldfisch (LIVE) en Joris Voorn heeft het een line-up om te smullen. Voor slechts €24,50 ben je erbij (de early bird tickets zijn helaas al uitverkocht). Lang Rave De koning! De volledige line-up:

Mainstage

Firebeatz
Fresh
Geza Weisz
GirlsLoveDJs
Kenneth G
Manuel Broekman
Mightyfools
Nicky Romero
The Partysquad

Stadion Stage

Bakermat
Klangkarussell
Les Deuxx
Quinten 909
Cleavage (LIVE)
Goldfish (LIVE)
MC: Miss Bunty

Joris Voorn

Joey Daniel
Joran van Pol
Joris Voorn
Matthias Tanzmann
Nic Fanciulli
Warren Fellow

Yellow Claw

Boehmer
Coone
Dirtcaps
FeestDJRuud
LNY TNZ
Naffz
Snake
Yellow Claw
Hydroboyz (Rap)

Beat the Bridge (Arnhem)

Voor de hardstyle liefhebbers presenteren we je Beat the Bridge. Naast de John Frostbrug (vandaar de naam…) in Arnhem kun je ook dit jaar weer twaalf uur lang keihard beuken. Een kaartje kost je €20, en dan kun je genieten van een flinke line-up. Headliners als Crypsis, Frontliner, Headhunterz en Wild Motherfuckers zullen op Beat the Bridge aanwezig zijn. De volledige line-up:

Bridge Stage

Atmozfears
Brennan Heart
Cellrock
Chain Reaction
Crypsis
Da Tweekaz
Deepack
Focuz
Frontliner
Headhunterz
Luna
Wild Motherfuckers (LIVE)
MC: Renegade

Factory Stage

Blackburn
Chain Reaction
Digital Punk
E-Force
Luna
Phuture Noize
Radical Redemption
The Viper
Titan
Zirkum
Thera (LIVE)
MC: Da Syndrome
Kan je niet wachten tot Koningsdag? Op Koningsnacht kun je ook al aanwezig zijn bij Beat the Bridge. Dan staan onder andere Radival Redemption, Zatox, B-Front en Frequencerz op het programma.

Kingdance (Zwolle)

We love goedkope festivals (goedkoop als in lage ticketprijs..). En daarom houden we ook van Kingdance in Zwolle. Voor €5 heb je namelijk al een kaartje voor een festival met prima house en (raw)hardstyle line-up voor die prijs. Kingdance vindt plaats op het parkeerterrein van de IJsselhallen. Al benieuwd naar de line-up?

House / Electric

Vato Gonzalez ft. MC Tjen
Kenneth G
Sidney Samson
Sebastian Bronk
Lady Bee
Quintino
Jay Hardway
MC Boogie

(Raw) Hardstyle

Code Black
Korsakoff
Thera
Chain Reaction
Jack of Sound
Proto Bytez
Zentiments
Kold Konexion
Audiotricz
MC Syco