Interview Afro Bros: Track release “Christmas in California”

Interview Afro Bros: Track release “Christmas in California”

Op 26 november 2021 heeft Afro Bros samen met Snoop Dogg en Raff Pylone de remake van de kerst track ‘Christmas in California’ gereleaset. Zij hebben deze oude track in een Afro Bros jasje mogen stoppen met als resultaat een track die je zeker wilt luisteren tijdens de feestdagen! Wij mochten Rashid van Afro Bros wat vragen stellen over deze track.. Lees hieronder het interview waarin hij vertelt hoe het was om samen te mogen werken met niemand minder dan Snoop Dogg en Raff Pylone en wat we de komende tijd nog meer van Afro Bros kunnen verwachten.

Jullie hebben natuurlijk samen met Snoop Dogg en Raff Pylone een kerst track uitgebracht, maar hoe zijn jullie eigenlijk in contact gekomen?
Even goed nadenken, dat was volgens mij via Raff Pylone. Hij had ons benaderd om zijn nieuwe track, eigenlijk zijn oude track, in een nieuw jasje te stoppen. Snoop Dogg stond al op de track en zo doende hebben wij deze geüpgraded, op de Afro Bros manier. Vanuit daar werd er veel heen en weer geappt met iedereen, kwamen er nog Spaanse artiesten en een Braziliaanse artiest bij en zo is de track eigenlijk geboren.

Kan je vertellen hoe het was om met deze sterren te mogen samenwerken?
Heel tof, maar het is vooral online. Je appt met elkaar, je maakt iets en stuurt het dan naar ze op. Vervolgens geven zij feedback en sturen ze het weer terug. Zo gaat dat dan eigenlijk de hele tijd, en komen we uiteindelijk tot deze toffe track.

Komt dat door de corona situatie dat alles online was?
Ja, want wij konden niet naar Amerika vliegen voor bijvoorbeeld de clip. Toen hebben ze besloten om gewoon de hele clip te cancelen en wel alvast de track te releasen. We hebben wel toffe insta story’s opgenomen.

We hebben nog platen liggen met Akon, Dimitri Vegas en Like Mike en David Guetta.

Komt de clip er nog aan?
Ja als het goed is komt de clip er nog aan. Ze streven ernaar om deze nog voor kerst te schieten, maar het is lastig om alle artiesten, inclusief onszelf, nog op het laatste moment allemaal in Amerika te krijgen. Dus voor de kerst gaan we het waarschijnlijk niet halen!

Nu hebben jullie een samenwerking gehad die volledig online is gegaan, stel er was geen corona, waren jullie dan wel naar Amerika gegaan?
Ja sowieso, dan zouden we er rechtstreeks naartoe vliegen en dan zouden we waarschijnlijk daar live met hun allemaal zitten. Is toch cool om samen met Snoop Dogg in de studio te zitten!?, dus dat hadden we dan zeker gedaan.

Jullie zijn dus benaderd om een remake te maken, maar hadden jullie zelf ook de gedachte om een kerst track te maken?
Nee eigenlijk niet, wij zijn meer van de club dingen. Het was dus ook wel een beetje vissen omdat je een soort kerstachtige track moet maken en er dus kerstsfeer in moet. Dus dat was best lastig omdat we dat nog nooit hadden gedaan. Ook met al die bellen, dus het was wel even…. Ja het was wel grappig om te doen.

afro-bros-christmas
Waar hebben jullie dan de inspiratie vandaan gehaald voor de track “Christmas in California” om het toch binnen het straatje van Afro Bros te houden?
We hebben naar allerlei soorten kerstmuziek geluisterd. We zijn kerst hits gaan scannen en vanuit daar gaan kijken naar wat er wel en wat er niet in kan, wat maakt een track nou echt kerstachtig? Toen zijn we gaan kijken naar “All I Want For Christmas Is You”, Wham!, allemaal van dat soort hits en die hebben we toen van onze Afro Bros saus voorzien.

Jullie hebben dus niet echt studio momenten gehad, maar wat was dan het leukste moment uit deze release en het samenwerken?
Klopt, we hebben alleen live sessies gehad. Het leukste moment is natuurlijk wanneer iedereen zegt dat ze een akkoord geven en zeggen: ja, dit is het. Dat je klaar bent en iedereen het vet vindt. Iedereen moet namelijk online een GO geven en als je dan van Snoop Dogg hoort dat hij het super hard vindt en als Raff dan ook nog zegt dat hij het super hard vindt en je dat allemaal krijgt te horen…. dan heb je je werk in jouw ogen wel goed gedaan!

Weet je ook waarom juist jullie zijn gevraagd voor de track?
Zij vonden onze 18+ sound hard, onze signature sound. Dat was trouwens ook nog wel een ding want ze vroegen ons of wij dat erin konden zetten. Zelf dachten we: dat is voor ons al vier jaar oud, maar voor hen was dat redelijk nieuw in de oren. We hadden eerst geprobeerd om het niet te doen, maar toen zei Snoop Dogg: ik wil het er echt graag in hebben. Toen dacht ik ja, nu moeten we het wel doen en zo is het eigenlijk gegaan.

Is jullie muziek dan nu pas bij hen terecht gekomen omdat je zegt voor ons is dat al vier jaar geledeen?
Nee, we hebben één wereld hit gescoord en dat is “Equis” met Nicky Jam en Balvin. Hier in Nederland hebben we heel veel hits gescoord met deze sound, met Ronnie Flex “Come Again”, “Instagram” met Dimitri Vegas en “18+” natuurlijk. Hier zijn het al vier tracks met die sound en zij kenden alleen onze wereldhit.

Je vertelde net dat jullie eigenlijk nooit een kerst track maken, hoe is deze track nog meer verschillend van jullie andere tracks?
Het is gewoon meer een vibe. Dit is echt iets wat je opzet tijdens de feestdagen en niet in de club. Het kan wel in de club, maar dit is echt een track met iets meer gevoel.

Van alle festivals vond ik Tomorrowland het hardst. EDC en Ultra hebben we nog op onze wishlist.

Hebben jullie nog meer samenwerkingen op de planning staan voor begin 2022?
Ja we zijn net naar Colombia geweest, een week geleden, met Bizzey. Daar hebben we heel veel met hem in de studio gezeten, maar ook met een Colombiaanse ster, Farina. We hebben twee tracks met Bizzey en haar gemaakt. Voor de rest hebben we nog steeds platen liggen met Dimitri Vegas en Like Mike, David Guetta. Even denken wie er nog meer bekend zijn…. en Akon. Het zijn er echt veel.

Zijn jullie van plan om deze al uit te brengen of wachten jullie daar nog op?
Dat ligt echt aan het label van de artiesten waar we mee werken. Zij bepalen wanneer de tracks uitkomen. Ik denk dat ze die na de lockdown eruit gaan gooien.

Wanneer verwachten jullie weer te mogen optreden?
Wij gaan in januari weer optreden in Curaçao, daar hebben wij op 8 januari een GiG. Op 7 januari hebben wij een optreden op Aruba en volgens mij hebben we ook nog een optreden op Bonaire. Daarna gaan we weer terug naar Nederland.

Op welke festivals zouden jullie graag in 2022 willen staan?
We hadden een aanvraag voor Creamfields in Chili gekregen en die is doorgegaan en vindt plaats in april. Dat is ook wel hard want dat is iets nieuws voor ons. Op Tomorrowland hebben wij al op mogen treden. Daarnaast hebben we Ultra nog op onze wishlist staan en op EDC willen we ook nog heel graag optreden.

Wat is het tofste festival waar jullie ooit gedraaid hebben en waarom?
Van alle festivals vond ik Tomorrowland het hardst, dit kwam door de drukte, de sfeer en de mensen die aanwezig waren. Toen we daar moesten draaien was Instagram net uitgekomen en waren we dus redelijk nieuw in de scene van de house wereld. De liefde die we toen ontvingen vonden we wel dope. Het was nu dat mensen je echt kennen van de track en voor jou komen.

Wat kunnen we nog van jullie gaan verwachten de komende tijd?
Heel veel muziek en veel studio sessies. We kunnen niets doen momenteel, dus we zitten de hele dag in de studio.

Gaan jullie zelf nog een eigen track releasen?
We gaan echt nog van alles doen, zowel eigen tracks als samenwerkingen, zoveel mogelijk eigenlijk. We gaan het niet allemaal meteen uitbrengen, maar stapelen het gewoon op. Wanneer het dan weer los gaat gooien we alles er langzaam uit. Het heeft niet echt zin om nu een clubtune te releasen nu alles dicht is. Maar weet dus dat er veel van Afro Bros aankomt, en wij kunnen niet wachten om straks weer live te draaien voor publiek. In clubs of (internationale) festivals, want dat blijft toch het aller aller hardst!

Ik wil Afro Bros bedanken voor het interview en vergeet zeker allemaal niet “California in Christmas” op te zetten tijdens de feestdagen!

23 december 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter