8 leukste festivals in mei 2024

8 leukste festivals in mei 2024

Mei staat weer bomvol heerlijke muziekfestivals. Heb jij nog steeds geen festivals gepland of wil je jouw agenda opvullen met wat extra leuke feestje? Check dan dit lijstje met de acht leukste festivals in mei 2024.

1. Op Dreef Festival (18 & 19 mei)

Facebook: Op Dreef Festival

Kom op dreef tijdens Op Dreef Festival. Het programma bestaat uit de beste urban, rap, house en techno artiesten, waaronder Jonna Fraser, Benny Rodrigues en Ve/ra. Naast het muziekprogramma kun je hier ook genieten van de leukste entertainment en de lekkerste foodtrucks. Het festival vindt plaats in het Limburgse BillyBird Park Drakenrijk. Je kunt nu nog de kans om Final tickets te halen: een dag ticket kost €47,50 en een weekend ticket kost €62,50.

2. Groove Garden (25 & 26 mei)

Facebook: Groove Garden

Groove Garden is een jaarlijks succes met maar liefst zes stages en meer dan 80 artiesten uit verschillende genres. Het ene moment ben je aan het viben op de lekkerste urban hitjes van Irwan en het andere moment sta je te raven tijdens een heerlijke techno set van Cynthia Spiering. Het festival zal plaatsvinden op het Voormalig CIOS terrein in Sittard. Je kunt nog steeds Regular tickets bemachtigen. Een dag ticket kost €44,- en een weekend ticket kost €62,-.

3. Lakedance (11 mei)

Facebook: Lakedance

Vier de start van de zomer met Lakedance op het strand van Aquabest. Het wordt een heerlijk dansfeestje in een kleurrijke omgeving. De muziek die je vooral zal horen is: house, tech house, techno, guilty pleasure en freestyle. Op de line-up staan o.a. Lucas & Steve en De Sluwe Vos, Ketting. Een regular ticket kost €62,95. Wil je de zomer ook afsluiten met Lakedance in augustus? Koop dan een  Combi ticket voor €102,90.

4. Harmony of Hardcore (18 mei)

Facebook: Harmony of Hardcore

Ook is het weer tijd voor Harmony of Hardcore. Het festival bevindt zich in Erp. Met vorig jaar een zeer succesvolle uitverkochte editie belooft het dit jaar net zo’n groot feest te worden. Het thema van deze editie is The Guardians of the Ultimate Hardcore Feelings en natuurlijk horen daar grote artiesten bij. Op het programma staan: Angerfist, Miss K8, Ruffneck en meer. Alle Reguliere tickets zijn inmiddels uitverkocht. Wel zijn er nog VIP tickets beschikbaar, een Paraíso Lounge Table Ticket voor 6 personen kost €945,-. Wil je nog steeds een Reguliere ticket, voor ongeveer €72,50 bemachtigen? Houd dan TicketSwap in de gaten!

5. Awakenings Upclose (18 & 19 mei)

Facebook: Awakenings

Awakenings Upclose staat in het teken intimiteit. Dit event stond eerst bekend als Awakenings Spring Festival, maar het gaat nu door onder de naam Upclose. Dit festival wordt georganiseerd op het Houtrak Terrein in Amsterdam. Wat zeker niet zal veranderen aan het festival is de line-up, je kunt namelijk nog steeds genieten van de lekkerste techno sounds. Dit jaar staan o.a. Marlon Hoffstadt, Bastienne en Sandwell District op het programma. Er zijn enkel dag tickets over: Regular Saturday kost €84,- en Regular Sunday kost €69,-.

6. 7th Sunday Festival (19 mei)

Facebook: 7th Sunday Festival

Net als vorig jaar zal 7th Sunday weer plaatsvinden op het Festivalterrein De Roost in Erp. 7th Sunday bestaat dit jaar 14 jaar en heeft als thema: Start of a New Era. Een nieuw tijdperk betekent natuurlijk ook nieuwe avonturen en een spannende editie. Dit festival telt maar liefst 19 area’s! De line-up omvat artiesten zoals: Afrojack, Antoon, Philou Louzolo, Stan Christ en nog veel meer. De laatste fase van de ticketverkoop is in volle gang, bemachtig de tickets dus snel. Een Late regular ticket kost €75,-.

7. Soenda Festival (25 mei)

Facebook: Soenda

Wil je genieten van de beste house en techno artiesten? Dan moet je zeker naar Soenda Festival in Utrecht. Artiesten die op de line-up staan zijn onder andere: Paula Temple & SNTS, Charlie Sparks & Parfait en Franky Rizardo. Er zijn nog Final tickets beschikbaar voor €80,50.

8. Emporium Festival (25 mei)

Facebook: Emporium

Step Into New Dimensions op het festival Emporium. Met dit jaar 10 area’s en meer muziekstijlen dan ooit tevoren. Het festival bevindt zich in Wijchen. Op de line-up bevinden zich artiesten als: Nicky Romero, B-Front, Christian D en Major Conspiracy. Een ticket voor de aankomende editie bedraagt €62,50.

Wil je meer te weten komen over deze festivals? Check dan zeker de festivalpagina’s in onze festivalagenda.

23 april 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter