Lowlands speculaties: Wie worden de vervangers?

Lowlands speculaties: Wie worden de vervangers?

Van 16 t/m 18 augustus is het weer tijd voor een nieuwe editie van Lowlands. De derde lading namen is al bekend gemaakt en wij kijken er erg naar uit. De laatste aankondigingen betreffen de comedy shows, die ook dit jaar weer voor veel hilariteit zullen zorgen. Nu is het speculeren begonnen over wie er op welke stage zal spelen en welke artiesten zullen worden gestrikt om de gecancelde optredens te vervangen. Wij zijn op onderzoek uit gegaan en verwachten dat het er als volgt uit gaat zien.

Joost Klein op Lowlands?

Bij de laatste aankondiging van artiesten zat er een opvallende naam bij, namelijk Brunzyn. De rapper uit Rotterdam zit momenteel bij het label Albino Sports, opgericht door onze Eurovisie-inzending Joost Klein. Er wordt gespeculeerd dat Joost als gast zal optreden, maar we zullen zien of dit echt zo is.

Comedy bekend! O.a. De Joardy Show & Merijn Scholten

Daarnaast is het randprogramma deels bekendgemaakt voor Lowlands, waar verschillende comedyshows onder vallen. Hier kun je onder andere de show van de bekende BNN-ster ‘Joardy’ zien. Merijn Scholten maakt ook een stop in Biddinghuizen voor een show. Deze twee zijn zeker een aanrader om te gaan bekijken.

Foto: Lowlands

Waar is Lana?

De meeste Lowlanders hadden ook nog een grote naam verwacht, maar Goldband blijkt nu echt de headliner te zijn van het festival. Veel festivalgangers hadden nog gehoopt op Lana Del Rey, maar helaas slaat zij Lowlands dit jaar over.

Vervangers voor de geannuleerde artiesten

Momenteel zijn er al drie artiesten die geannuleerd hebben, waaronder Hermanos Gutiérrez, Denzel Curry en Maribou State. Lowlands is nog druk bezig om vervangers te zoeken voor deze artiesten. Een leuke vervanger voor Hermanos Gutiérrez zou Damian Marley zijn. Hij speelt toevallig in augustus in Paradiso. Zo gaf hij in 2016 een geweldig optreden in Biddinghuizen. Zou hij dit jaar terugkomen?

Als vervanger voor Denzel Curry zou Vince Staples goed passen. Zo geeft hij binnenkort een show op Best Kept Secret en heeft hij in augustus momenteel nog maar twee shows staan. Vince Staples stond in 2017 al eerder op Lowlands. Dat jaar gaf hij een vet optreden in de India. Meerdere Lowlanders zouden hem graag opnieuw willen zien, maar deze keer op een groter podium.

Maribou State heeft helaas ook af moeten zeggen. Dit lijkt voor Lowlands de ideale kans om Folamour vast te leggen voor dit tijdstip. Hij treedt dit weekend namelijk ook op in België bij het festival Pukkelpop.

Foto: Lowlands

Wie staat op welk podium?

Wij zijn alvast aan het speculeren wie op welk podium staat bij Lowlands. Voor het nachtprogramma op de Bravo verwachten we Mall Grab, Skin on Skin, Young Marco, Patrick Mason, Anetha, Blawan en Joy Orbison. Acts die zowel in de Bravo als de India zouden kunnen staan zijn Sedef Adası, Narciss, Benwal en Lucky Done Gone b2b Tsepo.

Grote artiesten zoals Fred Again, Goldband, Nas, Jorja Smith, Peggy Gou en Queens of the Stone Age verwachten we gewoon in de Alpha. Een leuk feitje is wel dat Eyedress & Artemas momenteel meer maandelijkse luisteraars hebben dan al deze artiesten. Interessant om deze artiesten eens te ontdekken.

31 mei 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter