Report: Bontgenoten Festival 2019

Report: Bontgenoten Festival 2019

Zaterdag 4 mei sloot Manon zich aan als bontgenoot op Bontgenoten festival. Hét festival debuut van Bontgenoten. En dat alles met een ram uitverkochte editie.

Na al heel wat feestjes meegepakt te hebben van de zusjes de Bont maakte ik mezelf niet zo druk dat dit geen goed feestje zou worden. Op Stratum hangt iedereen al met de benen buiten bij ’t Lempke en dit was op Bontgenoten niet anders. Ik heb al heel wat festivals meegepakt en geloof mij, eerste edities zijn altijd spannend, maar Bontgenoten heeft mijn verwachtingen overtroffen. Er werd gedanst, gefeest, gezongen, iedereen wilde dit meemaken.

Bontgenoten vond plaats op het TU/e terrein in Eindhoven, 5 minuutjes vanaf het station waardoor het goed bereikbaar was met het openbaar vervoer. Van kluisjes om jouw warme jas in op te bergen tot warmtelampen, bontgenoten had overal aan gedacht. Want koud, dat was het wel een beetje.

De weersvoorspellingen waren slecht, maar dat stond ons niet uit de weg om op tijd een dansje te wagen. Die dansjes werden een paar regendansjes, maar doordat bontgenoten overal rekening mee had gehouden, waren er genoeg overdekte stages om te schuilen.

4 stages maar liefst! Waar je samen met 6000 andere bontgenoten kon genieten van de lekkerste hitjes van onder andere CHIMP, Walter Looks, Disco Nico, De Manager & BENNY COOL.

🍭Bontgenoten – House & Tech house

☀Zongenoten – Hitjes & R&B

🏠Huisgenoten – Disco, classics, 90’s & 00’s

🎉Buurtgenoten – Hosted by Café Bar ’t Lempke

Bontgenoten zou bontgenoten niet zijn als ze geen rekening zouden hebben gehouden met de herdenkingsbijeenkomst voor dodenherdenking, 2 km gelegen van het festivalterrein. Heel het festival terrein werd van 19.30u tot 20.15u omgetoverd tot één grote silent disco. De grootste POP-UP silent disco show van Nederland. En om 20.00 uur werd er uiteraard 2 minuten stilte gehouden voor dodenherdenking. Wauw, dat bezorgde iedereen wel even een kippenvel momentje.

Bontgenoten, één voor allen, allen voor één.

Om 23.00 uur kwam er een einde aan dit heerlijke feestje. En wat hebben we genoten. Genoten van de sfeer, muziek, het zonnetje, regendansjes. Bontgenoten 2020 I’M in!

Geschreven door bontgenote: Manon van Rossum.

8 mei 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter