Report: Daisy Festival

Report: Daisy Festival

Report: Daisy Festival

Afgelopen zaterdag stond het Leijpark in Tilburg weer in teken van het Daisy festival. Vorig jaar was het er niet van gekomen maar dit jaar móést en zal ik er heen gaan want hoorde van mijn omgeving dat dit festival alles bevat wat een festival nodig heeft! Het was een heerlijke dag.

Samen met wat vriendinnen gingen we ons klaarmaken voor het festival, het was 30 graden met volle zon, het was windstil en de UV-index was hoog. Je kan je wel voorstellen dat ik verwarde blikken kreeg toen ik aankwam in een lange jeans. Ik was direct omgepraat en met een korte broek, klein flesje zonnebrand en een waaier in mijn tas vertrokken we op de fiets naar het festival. Ik kom zelf uit Tilburg dus het was heel fijn dat we binnen 15 minuutjes al bij het Leijpark waren.

Het Leijpark is een groot natuurpark, ik ga er zelf graag picknicken in de zomer. Je kan er makkelijk in de schaduw zitten vanwege de bomen en het is een stukje koeler daardoor. Ik hoopte wel op gratis water, want met dit weer heb je dorst en is water drinken heel belangrijk. Schaduwplekken waren ook een must, om af en toe even bij te komen.

We kwamen binnen bij Daisy en we zaten meteen goed in de sfeer, leuke muziek en 4 stages die we konden gaan ontdekken. Met de timetable is ons hand besloten we een globale planning te maken van hoe laat we naar welke stage gingen.

Mainstage

Daisy heeft een vrolijke style, de Mainstage was bekleed met verschillende felle kleuren en printjes. Je stond midden in de bossen en dat zorgde voor een mooi uitzicht.

De Mainstage was uiteraard de meeste bezochte stage. Artiesten zoals Idaly, Bizzey, Cristian D en Poke waren onder andere aanwezig. Bizzey wist er een echte show van te maken, iedereen danste mee op zijn muziek. Alhoewel ik persoonlijk geen fan van hem ben en de vrienden waar ik mee was ook niet, heb ik me toch vermaakt. Twee optredens later kwam Cristian D, hij wist het publiek enthousiast te maken met zijn populairste hits zoals ‘Amsterdam’ en ‘Probleem’ die ik zelf van A tot Z mee kan zingen. Hij zat zeker tussen mijn hoogtepunten van de avond.

Een ander hoogtepunt waren de shotjes, er stond een klein tentje waar je voor 1 muntje een shotje kon halen. Voor 1 muntje kon je ook een biertje halen (1/5 muntje voor een beker erbij). Tegen shotjes zeg ik geen nee dus ik heb dat tentje (misschien iets te) vaak bezocht.

Nachtcollege

Het bekende techno-evenement Nachtcollege had ook een stage op Daisy. Dit was een grote tent met spectaculaire en felle laserstralen. Als techno-liefhebber werd je wel warm van deze tent (letterlijk en figuurlijk). Zodra je deze tent binnenkwam leek het alsof je werd afgesloten van alles erbuiten. Vera Grace en Jan Vercauteren sprongen er voor mij uit. Vera Grace is goed in opbouwen naar een spectaculaire drop en Vercauteren wist de tent op het eind helemaal vol te laten lopen. Ik ben door deze stage techno een stukje meer gaan waarderen.

Duikboot

Net zoals Nachtcollege had het bekende festival Duikboot ook een eigen stage. Deze stage gaf een echte strandsfeer, hier werd vooral house en discomuziek gedraaid met een vleugje techno. Benny Rodrigues en Michel de Hey traden hier onder andere op. William Djoko, een artiest waar ik persoonlijk nog niet eerder van had gehoord, verraste mij met zijn sets. Ik ben hier het minste aanwezig geweest maar als hij er de volgende keer weer staat zal ik hier vaker heen lopen want dit was samen met de Main toch wel mijn favoriet.

Bug A Boo

De kleinste maar meest energieke stage, hier werd het meest gedanst. Deze stage stond ook volledig in de schaduw en was daarom een stage die wij zelf het meest hebben bezocht. Je kon er vooral genieten van RNB en HipHop muziek (mijn 2 favoriete genres). Rough & Maximoes en Deejay Abstract sprongen er voor mij bovenuit. Het was ook vlak bij de shotjes tent, dat was een win-winsituatie.

Vlak bij deze stage stond er ook een andere act, iets waar je een paar keer voor moest knipperen om te beseffen of dit écht gebeurde. We liepen langs een zwarte tent waarop stond: ‘Crematorium t’ oventje’. Toen we binnen keken zagen we een iemand liggen in een open kist en een ander persoon die een speech gaf met een nonnen hoofdoek op. Je kon dus je beste vriend in de kist laten liggen en een speech geven alsof het een crematie is. Er werd om de kist heen gedanst door andere festivalgangers. Nog steeds weet ik niet wat voor mening ik hierover moet vormen maar het was in ieder geval bijzonder!

Water halen & eten

Je kon voor 1/5 munt een flesje water halen en die onbeperkt bij vullen bij een watertap. Dit was ideaal en de watertap was makkelijk te vinden, er stond nooit een rij. We hebben een lekker frietje gehaald met mayo als avondeten. Hierdoor konden we er weer goed tegen aan!

Weer naar huis

We sloten onze dag af bij de Mainstage waar Afro Bros er nog een groot feest van maakte. Met vermoeide benen en hoge behoefte aan een koude douche vertrokken we naar huis. Ik kijk terug naar een leuk festival, volgend jaar ben ik er zeker weer aanwezig. Hopelijk is het dan wel iets minder warm.

28 juni 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter