Report: De Zon Festival 2018

Report: De Zon Festival 2018

De hele week heb ik vol spanning het weerbericht gevolgd. Want ja, een festival met zo’n naam, daar hoort natuurlijk goed weer bij. Gelukkig werd ik niet teleurgesteld. Toen ik de gordijnen opendeed op eerste Pinksterdag wist ik direct: dit wordt een topdag.

De locatie vond ik nog wel een dingetje. Het festival vindt, sinds vorig jaar, plaats op het strand van Blijburg. Een prachtige locatie, maar niet voor iedereen even makkelijk te bereiken. Parkeren is bijvoorbeeld niet mogelijk. Die ochtend las ik dat het openbaar vervoer in ieder geval goed geregeld was door de organisatie. Vanaf 11:30 uur kon je elke tien minuten op een pendelbus stappen bij Amsterdam Centraal. Voor slechts €5 werd je dan voor het festivalterrein afgezet.

Met mijn vriendinnen nam ik een Uber, waarna we nog een klein stukje moesten lopen richting Blijburg Aan Zee. De ontvangst was goed geregeld: veel personeel waardoor de rijen kort waren. Ook bij de kluisjes stond er geen rij en kon je er direct een huren. Voor de kluisjes was een sleutel niet nodig. Je kon deze openen aan de hand van een eigen pincode. Handig voor mensen zoals ik, die goed zijn in sleutels verliezen.

de-zon-festival

Tijd voor een drankje! Meteen weer een pluspunt, want je kon gewoon bij de bar betalen. Met munten is het nadeel dat je er al snel te veel koopt. Met ons drankje liepen we naar het midden van het festivalterrein, waar de mainstage te vinden was. De line-up van De Zon is zoals elk jaar ‘geheim’. Hierdoor word je echt verrast door de muziek. De muziek was goed. Perfect zelfs, in combinatie met een biertje, het strand en de zomerse temperaturen.

Natuurlijk zijn we nog verder gaan lopen, om te kijken wat er nog meer te beleven was. De Zon is een festival waarbij je continu wordt verrast. Als je naar links kijkt zie je mannen in speedo en als je rechts kijkt zie je een immense waterglijbaan. Wij kwamen uiteindelijk terecht bij een stage waar Nederlandse muziek gedraaid werd. En als fans van het levenslied waren wij hier natuurlijk voor te porren. We hebben ook nog staan dansen bij de hiphop stage en een Afrikaanse band. De schuimparty hebben wij even gelaten voor wat het was.

zon-festival

Ook wanneer je trek had kon je je hart ophalen bij het festival. Er zat voor iedereen wel iets tussen. Bij dezen willen mijn vriendinnen en ik even een kleine shout-out doen naar de kraam ‘Vietnamama’. Zelfs aan het einde van de avond konden we er nog terecht voor de allerlekkerste loempia’s en spring rolls ooit.

Het einde van de avond was perfect. De muziek werd stilgelegd om 23:00 uur. Maar elk festival heeft een paar badass dj’s nodig die nét even wat langer doorgaan dan de rest. Zo stonden wij na 23:00 uur nog te dansen op Africa van Toto. Het duurde misschien tien minuten, maar het was top! Daarna werden wij ook vriendelijk verzocht het festivalterrein te verlaten. Met een hoop zand in onze schoenen zijn we naar de uitgang gehobbeld. Tot volgend jaar De Zon!

23 mei 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter