Report: Elrow Town Festival – Amsterdam 2018

Report: Elrow Town Festival – Amsterdam 2018

Dat was het dan, de eerste Amsterdamse editie van Elrow Town Festival. Wat een feest! De confetti, glitters en opblaasbeesten vlogen je om de oren. De Elrow poorten zijn nu gesloten maar wij genieten nog eventjes na.

Het feestje begon al zodra je de speciale Elrow pond die vanaf Amsterdam Centraal vertrok opstapte. Op het “voordek” kon je alvast een dansje maken bij de DJ booth en de Captain Morgan piraten zorgden voor het nodige amusement. De Elrow vibe was meteen aanwezig. De entree was wat aan de drukke kant maar 16.00 uur is dan ook spitsuur. Na een klein half uurtje wachten kon het echte feest beginnen.

(Bron: Elrow Festival)

Er waren twee grote stages, de ‘Singermorning’ en de ‘From Lost To The River’ stage. Hiervan was er eentje overdekt. Beiden stages stonden helemaal vol uitgedoste festivalgangers want gelukkig is het ondanks de dreigende grijze lucht nagenoeg droog gebleven. Doordat het festival maar twee stages had behield het een intieme sfeer. Het maakt het makkelijk te kiezen waar je heen gaat en hierdoor kon je ook gerust even opsplitsen wanneer je met een grote groep was. Overal was het druk, in de goede zin van het woord. Qua mensen was er een goede combinatie van jong & oud. Zowel de 20-jarigen als 50+’ers waren goed vertegenwoordigt.

Qua line-up was het genieten. De ‘Singermorning’ stage was bij onze groep favoriet en hier hebben we dan ook het grootste gedeelte van de dag gestaan. De Spaanse techno DJ Paco Osuna is waar we in eerste instantie voor naar deze stage kwamen maar de daaropvolgende set van Claptone is wat ons daar liet blijven. Een spektakel met overal rondvliegend confetti, overal verklede steltlopers, de aankleding van de stage zelf en als klap op de vuurpijl de muziek. Bij aanvang van de avond maakte de stage nog meer indruk vanwege het lichtspel. Joris Voorn had hier een geweldig decor voor zijn afsluitende set.

(Bron: Elrow Festival)

De faciliteiten waren goed geregeld. Vaak zie je bij een festival dat voor de eerste keer- of op een nieuwe locatie wordt georganiseerd dat er wat problemen zijn met de toestroom bij de entree, toiletten, kluisjes en munten. Hoewel er bij aankomst en bij het verlaten van het festival een kleine opstopping ontstond werd alles in goede banen geleidt. Daarnaast waren er bij zowel de munten, toiletten als kluisjes gedurende het festival zelf geen lange rijen.

Heb je er nog geen genoeg van en sta je alweer te popelen voor het volgende Elrow feestje? Dan kun je je helemaal los tijdens Amsterdam Dance Event want ze verzorgen zowel op zaterdag als zondag weer – Elrow Goes ADE – in De Kromhouthallen.

Het enige wat ik hier nog aan toe wil voegen is: volgend jaar nóg meer confetti en slingers!

12 september 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter