Report: Into The Woods 2017

Report: Into The Woods 2017

We zijn toch niet van suiker? Al fierljeppend springen we over een plas die onze korte beentjes maar net kunnen overbruggen. De spreuk op het bord is waar, op dit festival laten we de pret niet bederven door wat regen. Ook de glitters en edelsteentjes op de gezichten van de meeste bezoekers blijken waterproof. Een sprookjesachtige dag om niet te vergeten, dit was Into The Woods festival 2017.

Een Deja Vu naar 2015, ook deze editie van Into the Woods moest de organisatie weer de nodige maatregelen treffen om te zorgen dat de modder niet tot bij je navel kwam. Gelukkig zorgen de bomen in het Amersfoortse bos voor veel beschutting en zorgden de eerste zonnestralen deze zaterdag voor een bijna hemels schouwspel. Into The Woods is standaard uitverkocht en ook deze editie was geen uitzondering. Niet verrassend, qua sfeer is dit absoluut een van de mooiste festivals die Nederland rijk is. Overal in het bos kan je op ontdekkingsreis en word er met het artwork en diverse chill plekjes een magische sfeer gecreëerd.

©fotograaf Niels

Naast de aankleding loog ook de line up er deze keer niet om. Onze dag begon bij Sinfol, de acid-achtige beats werkten ons als een magneet het beukenbos in. De meeslepende set van Sinfol zorgt ervoor dat de sfeer er gelijk goed in zit. Sneakers zijn ondertussen al volledig bruin geworden en van tijd tot tijd wordt er door je buurman of vrouw een sloot water je schoenen in geshuffeld. Bijna gelijktijdig laat William Caycedo op de Stekplek stage iedereen zijn beste house pasjes oefenen en de hier opvolgende set van de Belgische dj Locked Groove op de takkenstage laat het publiek pas echt los gaan.

©fotograaf Niels

Omdat al het hierboven opgesomde de nodige energie kostten brachten wij een bezoekje aan de Le Chouffe stage. Net als vorig jaar kon je je weer door lieftallig Le Chouffe dames in het echt laten verbinden. Met een glas bier in de hand maakten wij ons klaar voor onze hertrouwerij, een prachtig moment. Hopelijk zijn deze kabouterdames er volgend jaar weer bij, want trouwen op Into The Woods hoort er toch wel ècht bij.

Rond 2000 gebeurde er iets geks in het beukenbos, de hypnotiserende techno van Dr. Rubinstein maakte plaats voor nog hypnotiserende psytrance. Zulke verassingen zijn hartstikke welkom, en het was bijna jammer dat het maar bij een track bleef. Op de Into the Groove Stage was het hierna de eer aan Hunee om af te sluiten. De disco-achtige klanken pasten perfect bij de met discoballen aangeklede stage. Onder het mum van smaken verschillen sloten wij toch onze avond af in het beukenbos. Hier mocht technolegende Ben Sims afsluiten. Omdat zijn set zo dik was bleven wij tot de laatste minuut, geheel vergeten dat de treinen richting Amsterdam inmiddels al vertrokken zouden zijn. Maar met dat avontuur zullen we jullie verder niet lastig vallen.

©fotograaf Niels

Into The Woods het was een fantastisch weekend, bedankt, tot tijdens ADE!

13 september 2017

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter