Report: Into the Woods 2018

Report: Into the Woods 2018

Zaterdag 15 september was het weer tijd om de stad te verlaten en op pad te gaan naar de wondere wereld die Into the Woods heet. Even geen harde techno op een industrieterrein maar beuken in het beukenbos. Ronddwalend door een kleurrijk verlicht landschap blijkt Into the Woods ook dit jaar weer een van de meest sfeervolle festival van Nederland.
Note: bij binnenkomst van het terrein werd ons vriendelijk verzocht de camera in de kluis op te bergen. Gelukkig zijn fancy smartphone camera’s tegenwoordig zo geavanceerd dat we toch nog content kunnen plaatsen.

Waar de voorbereidingen de afgelopen jaren vooral in het teken hebben gestaan van het uitzoeken van een paar hippe regenlaarzen, kan het publiek dit jaar dan eindelijk weer de zonnebrand uit de kast halen. Dit zorgt ervoor dat het lange wachten in de rij voor de ingang van het festival iets dragelijker wordt. De vraag die achteraf blijft hangen is vooral hoe dit contrast met vorig jaar zo groot kan zijn, waarvoor is dit uur wachten precies nodig? Ook het wringen door de grote mensenmassa op zoek naar je kluisje wekt enkele frustraties op. Deze bijzaken worden de organisatie al snel vergeven na het werpen van een eerste blik op het prachtige festivalterrein. Het lijkt namelijk alsof er dit jaar nòg meer te zien is, en iedereen kijkt dan ook zijn of haar ogen uit. Bewegende houten constructies, een ballenbak, een ronddraaiend podium en een heuse bossenjacht, op Into the Woods lijkt niets te gek.

Net als afgelopen jaar prijken er naast bomen overal feestelijk uitgedoste feeststokken boven het publiek uit. Wel zo makkelijk als je je vrienden even kwijt bent, hoeft de mobiele telefoon ook niet geraadpleegd te worden. Muziek en kunst verdienen op Into the Woods evenveel aandacht, en vullen elkaar ook naadloos aan. Een uitgebreide muzikale planning kan je thuislaten want het is veel leuker om van het ene naar het andere podium rond te dwarrelen tussen al het moois door – en zo tegelijkertijd je muzikale horizon te verbreden. Zo was daar de Berlijnse dj Palms Trax, die werkelijk de een na de andere grote hit omtovert en een disco jasje aandoet. De Into the Groove stage is sowieso een stage waar net als andere jaren regelmatig disco gedraaid wordt. Voor de wat hardere en duistere klanken is het beukenbos nog altijd de favoriet. Remco Beekwilder heeft de afgelopen twee jaar hard aan de weg getimmerd en zet deze zaterdag al redelijk vroeg de toon voor wat de avond nog moet gaan brengen. Hierna passeren gevarieerde technosets de revue, maar de variatie zorgt er wel voor dat het publiek zo nu en dan wat stil valt door de grote variatie in tempo, niveau en sfeer.

Duo AnD uit Manchester is deze zomer op meerdere Nederlandse festivals te bewonderen geweest, en deze zaterdag mogen ze gepast de beukennootjes in het beukenbos nog een laatste keer losschudden. Iets verderop bij de TakkenStage kijk je je ogen uit bij Âme live, waar een gigantisch hoofd sculptuur je met rood verlichte ogen probeert af te leiden van wat wel een heel gelikte techhouse set is. Het Duitse Duo bracht eerder dit jaar het langverwachte debuutalbum Dream House uit, en staat tijdens ADE op verschillende podia verdeeld over de stad (Amsterdam). Over ADE gesproken, ook dit jaar verlaat Into the Woods weer tijdelijk het bos en strijkt neer op de werf van het NDSM terrein. Met onder andere Rodriguez Jr, Anthony Parasole en Paula Temple op het affiche belooft ook dit weer een magisch weekend te worden.

18 september 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter