Report: Into The Woods ADE 2023

Report: Into The Woods ADE 2023

De keuze was reuze wat betreft de Amsterdam Dance Event feesten dit jaar. Het was lastig te kiezen, maar Into The Woods sprong er toch écht uit voor ons. De vette locatie op de NSDM-werf in combinatie de geweldige line-up beloofde aan ons een waanzinnig festival te worden die we niet kunnen missen.

Met lichte (gezonde) spanning vertrokken we al vroeg richting Amsterdam. We wilden op tijd aanwezig zijn om zo lang mogelijk te genieten van deze dag. De dag begon met een heerlijk zonnetje aan de lucht, maar al snel verscheen deze helaas onder een grote hoop grijze wolken en kwam de regen met bakken uit de lucht vallen. Maar, dat mag de pret niet drukken en de zin niet wegnemen.

Speeltuin voor volwassenen

Eenmaal aangekomen op de NDSM-werf, keken we onze ogen uit. Overal waar je keek, was er wel iets te zien. Van gekke kunstwerken tot grote aangeklede stages en kleine knusse barretjes. Deze combinatie maakte het festivalterrein één grote speeltuin voor liefhebbers van elektronische muziekfestivals. Op dit fantastische terrein wil je natuurlijk álles gezien hebben. Maar, de regen hield ons tegen om op ontdekkingstocht te gaan. We moesten eerst dekking zoeken voor de stortbui die eraan zat te komen.

Dekking zoeken doen we natuurlijk niet als kip zonder kop, maar daarvoor doen we eerst onderzoek: bij welke stages zijn er op dit moment de dikste artiesten te vinden? Die keuze was niet gemakkelijk: Luxe in de Kathedraal, Tosh bij Vakwerk en in de barn was Juju Moura aan het draaien. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om naar de Rhino te gaan, waar Orgasmic City zijn geluiden liet horen. Goede keuze, want hij draaide keiharde sets.

Natte sokken

Toen X-coast en Nico Morano in de andere stages kwamen draaien, hadden we geen andere keus dan ons verlies te nemen. Rennend over het terrein, door de plassen van modder komen we aan bij X-coast, die heerlijke beukers draait. Dit wordt vervolgd door Nico Morano die de Barn op zijn kop zet. De natte sokken waren het meer dan waard.

En dan eindelijk: de regen is gestopt. Het is tijd om met onze doorweekte schoentjes het terrein te verkennen. Ondertussen is de zon al ondergegaan en wordt de NDSM-werf door duizenden lampjes verlicht. Bij de Noorderlicht stage sprongen we op de lekkere discomuziek die door Rockefellababe gedraaid werd. In de Boomboom hebben we op grote hoogte gedanst op house hitjes die door de boomhut dreunden. En om even op te warmen zijn we naar Hutje Mutje gegaan. Het was zó hutje mutje dat er geen plek was om te dansen, maar het was hier in ieder geval lekker knus en warm.

Eindklappers

Het hele terrein gezien, dus tijd om de laatste 3 uur nog even te knallen op de dikste Dj’s. Tjade was aan het draaien in de Rhino. Hij zorgde, met zijn keiharde set, dat het hele publiek aan het zweten was. Als klapper op de vuurpijl, sloot Marlon Hoffstadt bij de Rhino af. De techno, in combinatie met throwback meezingers bracht een geweldige sfeer met zich mee. Hij liet het hele publiek voor een laatste keer volledig losgaan. Marlon Hoffstadt liet de tijd doen vergeten, en voor we het wisten was het al 11 uur. Een fantastische afsluiter van een fantastische dag.

Into The Woods heeft de belofte een waanzinnig festival te worden 100% waargemaakt. En dat ondanks de regen, wat het festival tóch iets minder leuk zou maken. De toffe locatie, geweldige artiesten en fantastische mensen waren compenserend voor het weer. Into The Woods heeft ook deze Amsterdam Dance Event een editie neergezet die we niet hadden willen missen en voor herhaling vatbaar is.

23 oktober 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter