Report: Paaspop 2019

Report: Paaspop 2019

Eindelijk ontwaakt uit mijn paas-slaap. Nu hoor ik jullie denken, bestaat die wel? En of die bestaat. Ga een weekend naar Paaspop, helemaal uit je plaat en kom er zelf achter.

Ik heb zo ontzettend veel meegemaakt vorig weekend, dat ik haast niet weet waar ik moet beginnen. Dus ik heb besloten jullie gewoon mee te nemen in mijn hele weekend, dus de gehele Paaspop experience.

Are you ready for the ride?….

Het festivalseizoen is officieel geopend! Laat ik daar mee beginnen. EN HOE. Niks langzaam opbouwen richting de festivalzomer.

Het festivalterrein van Paaspop is een kleine stad die nooit slaapt: vol energie, muziek, attracties met om iedere hoek een nieuwe verrassing. Met 236 acts, 17 podia & area’s was het tijd voor 3 dagen avontuur. De zater- en zondag volledig uitverkocht, gemiddeld zo’n 23 graden en opnieuw een nieuw recordaantal bezoekers, met dit jaar bezochten maar liefst 90.000 festivalgangers verdeeld over drie dagen.

Grote (inter)nationale acts zoals Scooter, Kraantje Pappie, Within Temptation, Davina Michelle, Dropkick Murphys, Oscar and the Wolf, Clean Bandit en Ronnie Flex & Deuxperience maakte een tussenstop op Paaspop, het “Brabantse Las Vegas” ook wel te noemen. Met overal schermen en countdowns met confetti en vuur. Het episch centrum van drie dagen lang gekkigheid, theater, heel veel muziek in alle soorten & maten en theater.

foto: tomdoms.com

Paaspop-vrijdag

De deuren van het lente-paradijs genaamd Paaspop opende haar deuren op vrijdag middag om 16:00. Wat een geluk, wat een zon. Of zouden ze het afgesproken hebben?

Het terrein lag er prachtig bij. De gave entree en de lange weg naar de kluisjes waar we lekker werden gemaakt met prachtig artwork zorgde ervoor dat het terrein een spannende plek werd. En niets was minder waar. Uitverkocht, tropisch en vooral een prachtig mooi decor.

Na een hele tour op het terrein belandde we in Apollo bij Scooter. Ik had geen idee waar we heen gingen, maar ik ging mee! Toen we de tent weer verlieten stond er dan ook een grote rij om de tent in te mogen. We vervolgde onze tocht en kwamen terecht in de Loco Royale, waar het tijd was voor een quizje van muziek. Een groot gekkenhuis.

De Disco Snolly hebben we eens even goed mee gesloten op deze eerste avond. Wat een heerlijk disco classics. Dansschoenen? Die had je wel nodig! Want de meest heerlijke disco classics haalde de voetjes van de vloer. Het geluk kon niet op! Tot het laatste nummertje werd gedraaid en Paaspop-vrijdag erop zat.

Paaspop-zaterdag

Wat ik mooi vind aan Paaspop is dat grote artiesten in de Apollo & Phoenix zoals The iconic Bizzey show, Oscar and the Wolf, De Staat maar een paar stappen verwijderd waren van knusse area’s met kleinere podia waar je gekke muziek, maffe entertainers en absurditeiten vindt, die het de echte Paaspop feeling geven. Wat mij betreft een perfecte combi voor een paasweekend.

Papi Chulo & de cocktailbar waren de place to be op de zaterdagmiddag in de brandende zon. Heerlijke hitjes en dan ook de enige 2 buiten stages. Maar er was genoeg te doen en te zien. Of ook genoeg niks te doen, even lekker bijkomen van de vrijdag-kater in de hangmatten of even rustig naar een show in het theater.

Amsterdam eat you heart out! Niet I AMsterdam maar I AM PAASPOP. De grote letters sierde het terrein en maakte een mooi statement.

Wanneer je van de ene naar de andere prachtig aangeklede tent liep, werd je overgoten met de meest bizarre acts, decor en randanimatie. Zo ook de BMX demo’s van Monster Energy, de feestband Broadway Brass die alle bezoekers even meenamen in een feestje op straat en het touwtje springen voor een heuse ‘jij mag overal op het terrein springen’ tattoo.

In de avond was het tijd voor een beetje techno. Een snelle blik in de Detroit stage. Top, even kneiter harde techno om op te laden en weer door naar de volgende stage. In de SMÈRRIG stage kwam het publiek ook goed op gang. De meest heerlijke 80s / 90s en 00s vlogen ons om de oren. Een mooie afsluiter van mijn Paaspop-Zaterdag.

Paaspop-zondag

Zoals Paaspop het zelf zo mooi noemde:
“De zon maakte van de Paaspop-stad een tropisch valhalla waar we het liefst het hele jaar in zouden vertoeven”. Hier sluit ik me volledig bij aan. Want het was alweer tijd voor paaspop-zondag.

foto: tomdoms.com

Dag 3 en ik vertel nu pas iets over mijn eet dagboek. Alle dagen last van keuzestress kon je het wel noemen. Want de keuze was reuze. Van Curry tot Pizza, van eten bij de Griek tot het samenstellen van je eigen bowl, van een vette rol van kees kebab tot een heerlijk ordinair frietje met. Ze hadden er zelfs een heel gedeelte van het terrein voor ingericht. Perfect als je het aan mij vraagt. Wat ik had gegeten? Broodje kroket, curry, pizza, gyros, nog een broodje kroket, en mijn all-time fave late night festival snack: loempia’s natuurlijk.

Studio Achterwerk, een nieuw concept in de festival wereld, maakte haar debuut op Paaspop. Een oase vol exotische geluiden, je achterwerk van je beste kant laten zien en oude televisies als decoratie. Waarbij de beste en vieste dancehall, latin, hiphop, R&B en afro muziek je als verrassingen om de oren vlogen

Op de zondag middag in het zonnetje stond iedereen te genieten van een drankje en de heerlijke muziek. Van jong tot oud was aan het dansen. Kids van een jaar of 3 tot en met de echte die hard fans met 400 paaspop bandjes van voorgaande jaren.

Een stage die ik -helaas- pas op zondag ontdekte was The Warehouse, een stage van Desperados onder de welbekende brug van Paaspop. Een echte warehouse waarbij het voelde alsof je in een illegale rave terecht kwam. Hier danste ik op de muziek van Mr Belt & Wezol. Wat een goede set, een energieke opbouw en de tent ging los.

Vermaakt worden? Dan was daar de Join Us Area, een programma bedacht door de bezoekers zelf: van kussengevechten tot een golden shower, touwtje springen en een heuze achtbaan stimulator. Alle gekkigheid op een stokkie. Even het kind in je naar boven halen of het drankspel Stef stunt piloot in het levensgroot.

Mijn laatste uurtjes op Paaspop heb ik doorgebracht in, ik denk de kleinste stage van Paaspop: The Pony Club. Maar wauw wat een energie. Ik was al half ingekakt tot ik in deze energieke stage terecht kwam. Er werd gefeest alsof het vrijdag 16:00 was. Een machtig mooie afsluiter van een geweldig weekend.

Paaspop, bedankt! Wat was je mooi en wat was je ontzettend energiek. Ik heb zoveel van je gezien, maar ook nog zoveel niet, want wat was je groot en vol avontuur. Ik kan nu al niet wachten tot volgend jaar, om nog meer van Paaspop-stad te ontdekken!

Foto: Max Kneefel

Paaspoppers! Nu al zin in Paaspop 2020? De super early bird tickets zijn nu al in de verkoop!

30 april 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter