Report: Soenda Indoor November 2023

Report: Soenda Indoor November 2023

Het Werkspoorkathedraal was het weekend van 17 en 18 november weer helemaal omgetoverd tot techno-walhalla. Het was namelijk tijd voor een nieuwe editie van Soenda Indoor. Door de goedgevulde line-up met de beste techno-dj’s was er alle reden om uit te kijken naar dit festival. Na een stukje wandelen naar de locatie, was het dan eindelijk tijd om volledig los te gaan op de heerlijke sets die ons te wachten stonden.

Een rauw randje

We waren beide nog nooit bij het Werkspoorkathedraal geweest, dus hadden geen idee wat we van deze plek konden verwachten. Vanuit Utrecht Centaal was het terrein goed te bereiken. Met een klein half uur waren we al bij het festival! Toen we binnenkwamen, viel één ding ons gelijk op: wat een vette locatie. Het Werkspoorkathedraal is een enorme fabriek gelegen op het bedrijventerrein in Utrecht. De industriële setting is perfect voor een goed techno feestje, het geeft dat extra rauwe randje aan de gehele beleving.

Deze editie van Soenda Indoor waren er twee verschillende stages. De eerste was De Warehouse: een enorme open ruimte met een super gave aankleding. Op het plafond waren drie grote vierkanten gevestigd die konden bewegen en waarop de vetste graphics te zien waren. De andere stage werd ook wel De Club genoemd, deze was een stuk kleiner, maar daardoor niet minder. De mist die hier hing zorgde voor een goede grimmige techno sfeer en de lasers maakte het helemaal af.

Op ontdekking

Ons plan was simpel: jassen in het kluisje, een kijkje nemen over het hele terrein, en daarna settelen we ons bij de dikste stage. Eenmaal lopend naar de verschillende stages, zagen we veel zitplekken waar je even kon uitrusten van al het gebeuk. Daarbij kon je hier genieten van wat eten en socializen met andere techno liefhebbers. De vele rustplekken waren zeker een pluspunt.

De eerste stage waar we inliepen was de Warehouse. Hier was Lee Ann Roberts een lekkere set aan het draaien. De set werd nog lekkerder door de waanzinnige aankleding van deze stage. De lasers aan de zijkant en de graphics op het plafond zorgde ervoor dat de muziek bij deze stage nog intenser aanvoelde. In vergelijking met andere technofestivals, had je bij deze stage ruim voldoende plek om helemaal los te gaan. Dit was heel chill, aangezien je in veel andere gevallen als makreeltjes tegen elkaar aan staat de dansen.

Na een tijdje te hebben genoten van de geluiden van Lee Ann Roberts, was het tijd om de ontdekkingstocht voort te zetten. Bij de tweede stage genaamd de Club, was het een heel stuk knusser dan bij de Warehouse. Het was hier bomvol, maar toen we op de timetable keken naar welke dj hier achter de draaischijven stond verklaarde dat alles. Het is niet gek dat de menigte de set van Amoral niet wil missen. Even te hebben gezweet bij deze set, zijn we toch maar terug gegaan naar de andere stage.

Ennn.. door

We bewegen ons door de menigte naar voren, om Anetha van dichtbij te zien toveren achter de draaitafel. Wat kan zij draaien zeg. Na haar stond er een B2B van Speedy J en Stranger op ons te wachten. Beide grootspelers binnen de techno wereld, en die naam deden ze ook 100% eer aan. Zij lieten de hele zaal vol-le-dig losgaan.

Van al dat losgaan krijg je honger, dus we besloten snel wat te gaan eten. Het terrein stond vol met verschillende foodtrucks, dus we hadden in ieder geval genoeg keuze. Wat kunnen we in een korte naar binnen werken? Uiteindelijk snel een burger gegeten, en weer door! We hadden namelijk nog een aantal dj’s op het lijstje staan die we niet konden missen.

De laatste meters

Om 20:00 stond Fjaak klaar om zijn talenten door de zaal te laten dreunen. Hij stelde zeker niet teleur met zijn keiharde set. De lichten die perfect meebewogen met de drops maakte de beleving compleet. En dan: tijd voor de afsluiter door I Hate Models. Nog even het laatste uurtje losgaan op deze fantastische dj. Hij draaide er niet om heen en zorgde ervoor dat het hele publiek voor een laatste keer nog alles kon geven. Ongetwijfeld het hoogtepunt van deze dag.

Al met al zou ik Soenda Indoor kunnen beschrijven als een zeer geslaagd festival. Een vette locatie, heerlijke line-up, indrukwekkende aankleding en een goede sfeer: wat wil je nog meer? Soenda Indoor is een festival waar ik zeker nog eens een dansje zou willen wagen.

20 november 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter