Report: Verknipt Festival 2024

Report: Verknipt Festival 2024

Wat een dag… Verknipt is het festival waar menig techno-liefhebber (waaronder wij) al weken naar uit heeft gekeken, en daar was dan eindelijk de dag. De Grasweide Strijkviertel in Utrecht stroomde op 8 en 9 juni vol met enthousiaste feestgangers, allemaal ready voor deze marathon van muziek. Met een flinke dosis zin, stonden we aan de start van een onvergetelijke dag.

Van wereldklasse

Het terrein was goed bereikbaar met de auto, dus we konden zonder al te veel gedoe snel naar binnen. Verknipt had het terrein weer fantastisch voor elkaar. Met vier stages, waarvan er twee aan het water lagen, was er altijd wel een plek om te genieten van de heerlijke muziek. Bovendien was de aankleding subliem: het terrein was omringd met kleurrijke decoraties en de indrukwekkende visuals bij de stages maakte het helemaal af. Wie wil er nou niet genieten van techno terwijl je uitkijkt op een beeld van mensen die in pizza veranderen?

En dan nu toch even over die line-up. Hoe krijgt Verknipt het toch elke keer weer voor elkaar om zo veel goede artiesten te hosten: Anxhela, 6ejou, Alignment, Xtrn, Winson en zo kunnen we er nog wel een paar opnoemen. Lekker geregeld weer Verknipt!

Foto: Verknipt Festival

Strijdplan smeden

Geweldig die line-up, maar dan sta je toch ineens voor de uitdaging om een goed strijdplan voor de dag te gaan bepalen. Na een goed overleg was het plannetje gesmeden, en gaan! En als we gaan, dan gaan we er ook gelijk goed voor. Lesss zorgde voor de perfecte opwarmer, met harde techno beukers en gekke visuals op de achtergrond.

Na deze warming-up hadden we nog een wedstrijd van zes uur te spelen, dus hoog tijd voor een hapje en een drankje. De prijs van de munten was aan de hoge kant (€4 per muntje), maar dat liet het bier natuurlijk niet minder lekker smaken. Frietje achter de tand en een nieuw koud biertje in de hand: de wedstrijd kan beginnen.

Foto: Verknipt Festival

De wedstrijd

De wedstrijd begon om 18:00 bij de Ponton, waar Japou het zonnetje nog lekkerder liet schijnen. Hierna volgde Raxeller die er nog een schepje bovenop deed en het hele publiek even goed gas liet geven. Deze heerlijke setjes, met uitzicht op het water en de zon op je bol zorgden voor een ultiem geluksmomentje.

De laatste uurtjes hebben we ons vermaakt bij de Bunker en de Hangar. Daar kwamen nog eens platen uit knallen. Artiesten als Sara Landry, Negativ en Oguz lieten het lukken om ons ook de laatste meters nog van de grond te krijgen onder het genot van keihard bangers. Niet alleen ons, de energie was door de hele zaal te voelen.

En zo kwam er ook een einde aan deze dag vol knallende setjes, koude biertjes en ultieme geluksmomentjes. Verknipt, jullie hebben het weer geflikt! Volgend jaar zijn we er weer bij, klaar om opnieuw te genieten van al het moois dat Verknipt te bieden heeft. Tot volgend jaar!

Foto’s gemaakt door: Puck de Groot & Jordy Brada

12 juni 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter