Report: Welcome To The Future Festival 2014

Report: Welcome To The Future Festival 2014

Zaterdag 26 juli mocht FestivalFans aanwezig zijn op een van de mooiste dagfestivals van Nederland. Met spijt zeggen wij ‘dagfestival’ want wat zou het heerlijk zijn geweest als dit festival een heel weekend had geduurd. De line up was werelds, de aankleding sprookjesachtig en het publiek gezellig en vriendelijk.

Zoals een vriend het zo mooi verwoorde, ‘de toekomst belooft overbevolking’. Dit was absoluut zichtbaar op het terrein van het Twiske. Welcome To The Future festival is een van de grootste producties in haar genre, het was dan ook gezellig druk te noemen voor de vele verschillende stages. Vooral de massa voor, en het uiterlijk van de Mainstage deed ons een beetje aan als een van de grotere hardstyle feesten. Als je dit vooroordeel echter even aan de kant zet is over mainstage vooral te zeggen dat ze prachtig was. Vooral het moment dat de bloemen uitgedeeld werden en het veld plots veranderde in een grote bloementuin zal ons bijblijven. De bloemen waren niet het enige biologische tintje dat we terugvonden op het festival. Welcome To The Future heeft namens de onafhankelijke organisatie ‘Greener festival world’ het ‘certificate of excellence’ uitgereikt gekregen. Dit zagen we vooral terug in de overvolle fietsenstalling, het heerlijke biologische eten en de speciaal ingezette ‘green teams’ die druk bezig waren het festivalterrein schoon te houden.

Bij kraampjes kon je gratis tapwater halen want ‘water is water’, voor 2 muntjes kocht je een speciaal WTTF Water zakje wat je kon vastmaken aan je broek. Een geweldig initiatief en in principe hoefde men niet eens lang te wachten om het zakje bij te vullen. Het gratis water beleid werd aan het begin van de festivaldag ernstig overdreven. Het water kwam met bakken uit de lucht en alle bezoekers zochten snel beschutting bij een van de overdekte stages. De rest van de dag bleef het gelukkig droog, en zochten mensen de zon op aan het water met uitzicht over de karakteristieke huizen in de Zaanstreek.

wttf-report

‘Dat zag ik niet aankomen!’ klonk het na de eerste drie tracks in de set van Function. Het was eigenlijk het plan om half 8 naar de Garden stage te gaan om De Sluwe Vos te checken, maar na het horen van het geweld wat hier uit het Funktion One Soundssytem kwam konden we het echt niet maken om vroegtijdig te vertrekken. Het laatste uurtje Sluwe Vos pakten we wel mee. De karakteristieke klanken hadden je zelfs als je de plattegrond niet had ingestudeerd direct naar de juiste stage geleid. Uiteraard stond de Garden Stage bomvol en iedereen stond deze vooravond heerlijk te genieten in de laatste stralen van het zonnetje.

Na De Sluwe Vos was het toch weer onze techno state of mind die het over nam. De Techno Stage was de gehele dag een plek om je vrienden terug te vinden en ondanks de drukte op het festival genoeg ruimte te hebben om te dansen. De sets van Rod en Planetary Asault Systems (de liveset van Luke Slater) waren ondanks dat het nog licht was buiten, zo duister te noemen dat het bijna leek alsof je snachts een donkere loods binnenliep. De lichtshow sloot hier perfect bij aan. Wanneer het binnen wat te heet werd kon je buiten in het gras de muziek nog redelijk goed horen.

De gehele dag keken wij vooral uit naar de set van Kölsch savonds op de Circus Stage. Na zijn dromerige set op Code AM waren wij spontaan verliefd. Kölsch paste bij zijn interieur, het leek alsof de Circus Stage speciaal voor hem ontworpen was. Alle bekende nummers kwamen voorbij en je zag dat Kölsch sinds I Love Techno een grote sprong heeft gemaakt qua bekendheid.

Chris Liebling op de techno stage sloot voor ons de dag af. Om 11 uur stopte hij echter al met draaien, een vergissing of expres gedaan? Het zorgde in ieder geval voor veel verwarring bij de bezoekers toen hij na 5 minuten stilte alsnog doorging. Van enkele bezoekers hoorden we dat ze liever Rodhad of Rod af hadden zien sluiten. Al met al was het een dag om niet snel te vergeten. De toekomst belooft veel moois, Welcome To The Future festival was een van de meest indrukwekkende festivals dit jaar.

5 augustus 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter