Welke festivals kan ik als Nederlander wel bezoeken?

Welke festivals kan ik als Nederlander wel bezoeken?

Dit artikel is verouderd. In onze nieuwe festival blog over corona lees je de laatste ontwikkelingen. Check hier de blog.

In Nederland is het momenteel nog steeds alleen mogelijk om festivals te bezoeken tot 750 personen. Er is weinig duidelijkheid vanuit de overheid wanneer de grootschalige festivals weer mogen plaatsvinden. Voor grootschalige festivals kunnen we tot nu toe alleen bij onze zuiderburen terecht in België. Daar zijn de festivals vol op aan de gang en kan je zonder alle corona maatregelen een dansen tussen 1.500 tot 75.000 bezoekers. Dit is wel alleen mogelijk wanneer je volledig gevaccineerd bent of een negatieve PCR test kan aantonen die niet ouder dan 48 uur is.

Festivals in België

Tot nu toe is het verder nog niet mogelijk om festivals in andere landen te bezoeken omdat deze zijn gecanceld of zijn verplaatst naar volgend jaar. De eerst volgende festivals die op de agenda staan in het buitenland en nog niet geannuleerd zijn vinden plaats in oktober, in zowel Spanje als Duitsland. Het is nog spannend of deze door zullen gaan, maar tot die tijd kunnen we in ieder geval een dansje wagen bij onze zuiderburen. In het weekend van 18 september staan festivals zoals Extrema en Reverze weer voor de deur, maar er zullen nog vele festivals volgen de komende maand in België. Check onze speciale festivalagenda voor België voor alle festivals die nog moeten plaatsvinden en wie weet zit er eentje tussen waar jij echt bij moet zijn!

Het kan misschien wat lastiger zijn om een festival in België te bezoeken i.v.m. het vervoer maar je kan er natuurlijk altijd blijven overnachten. Mocht je van plan zijn langer dan 48 uur in België te verblijven vergeet dan niet het passagier lokalisatie formulier in te vullen.

8 september 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter