010 Classics gaat de Maassilo weer op zijn kop zetten

010 Classics gaat de Maassilo weer op zijn kop zetten

010 Classics is al sinds jaar en dag het evenement dat je mee terugneemt naar de eerste elektronische dance muziek. Rotterdam was begin jaren negentig een walhalla voor houseliefhebbers. De stad aan de Maas is de bakermat van de housemuziek, en daarmee dus de thuishaven van 010 Classics. Als we de organisatie vragen wat 010 Classics precies inhoudt geven ze aan dat 010 Classics niet goed te vangen is in woorden. Het is een gevoel. Rauw en industrieel, het ultieme Rotterdamse gevoel dus. Niet lullen maar poetsen. De imposante en industriële Maassilo is het perfecte decor voor dit gevoel. 010 Classics heeft 3 Area’s. De kelder dienst als Techno tempel. De hedendaagse Techno heeft zoveel raakvlakken met Oldschool, dat 010 Classics er sinds de vorige editie een aparte area aan heeft gewijd.

010 Classics

In “De Grote Zaal” wordt echte onvervalste Oldschool gedraaid. Joey Beltram wordt ingevlogen vanuit New York. Hij draait eigenlijk nooit meer Oldschool sets, maar maakt voor 010 Classics een hoge uitzondering. Ook de ultieme Oldschool helden Stanton en Panic geven acte de présence en The Darkraver en Vince staan er met een back2back optreden. Verder prijken Erick E, Ruthless, Ludie en Reza op de line up van De Grote Zaal.

010 Belgium

Daarnaast is er een Belgium Style Area. In de jaren 90 reden er wekelijks duizenden Nederlanders richting onze Zuiderburen, waar in discotheken als Club X de Belgische sound ten gehore werd
gebracht. Traditiegetrouw komt deze sound tijdens 010 Classics naar Rotterdam, en wordt hier deze keer vertegenwoordigd door o.a. Bonzai All Stars, de grondleggers van het legendarische platenlabel Bonzai Records, Jones & Stephenson, Francois en Genius. Daarnaast heeft Outsiders al aangekondigd om weer een zeer zeldzame Jump Classics set ten gehore te brengen. Zijn vorige optredens in de Belgium Area tijdens 010 Classics waren zeer memorabel.

010 Techno

Tenslotte de Techno area. De rauwe en pompende harde Techno past perfect in het plaatje van 010 Classics. Rotterdams en industrieel. De verrassing van de avond is Somniac One, een Litouwse DJ/ producer die in Rotterdam is neergestreken en een van de meest gerespecteerde artiesten is uit de nieuwe generatie rave producers. Remy Unger en Analog Kitchen staan ook op de line up deze keer. Veel echte Oldschool helden zijn ook giganten in de Techno wereld. Rob Janssen, Igor Mendoza en Lars Tindal staan dan ook in de kelder met keiharde Techno.

Ben jij na het lezen helemaal warm geworden en heel veel zin gekregen in deze editie van 010 Classics? Goed nieuws, want er zijn nog kaarten beschikbaar voor zaterdag 21 oktober!

13 september 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter