Werken op festivals
Werken op festivals 2023
Heb jij altijd al de droom gehad om op een festival te werken? Dan is dit je kans! Er is een flink te kort aan medewerkers op festivals, dus de organisaties kunnen jouw handjes goed gebruiken.
Op deze pagina vind je alle informatie over het werken op festivals en feesten en kan je jezelf ook aanmelden om op de leukste festivals te staan.
Welk werk is er op een festival te doen?
Op een festival is enorm veel werk te vinden. Denk maar eens aan hoe alles opgebouwd wordt en ook weer afgebroken, al die duizenden biertjes die getapt worden en die overheerlijke loempia’s die je na het laatste optreden naar binnen werkt. Er is genoeg te doen en voor ieder wat wils.
Barmedewerker
Als barmedewerker verzorg jij voor alle dorstige festivalgangers hun favoriete drankje. Vaak heb je geen ervaring nodig om achter de bar te werken op een festival of evenement. De fijne kneepjes van het vak worden je van te voren aangeleerd en aan het einde van je shift lijkt het alsof jij al jaren in de horeca werkt. In veel gevallen kan je met je vrienden zelfs achter de bar staan. Wat is nou leuker dan met heel je vrienden groep op Lowlands te werken.
Kassamedewerker
Wanneer jij als kassamedewerker werkt, zorg jij er voor dat mensen razend snel hun muntjes krijgen op de festivals. Je weet de prijzen van de muntjes precies uit je hoofd, de bezoeker betaald en jij weet precies hoeveel muntjes je hem/haar moet geven.
Ticketscanner
Jij bent als ticketscanner het eerste contactpunt van de bezoekers van het festival. Je staat bij de ingang en scant alle QR-codes van de festivalgangers.
Foodmedewerker
Zie je jezelf eerder in een keuken werken op een festival? Dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn op menig festival genoeg foodstands te vinden waar ze ook harde werkers kunnen gebruiken. Bak jij de lekkerste friet of ben je heel goed in pannenkoeken bakken, dan is foodmedewerker echt iets voor jou.
Op en af bouw
Om een festival neer te zetten zoals jij ze kent zijn er veel handjes nodig om het een en andere op te bouwen. Tenten, podia, decoratie en noem het allemaal maar op. Meestal beginnen festivals weken van te voren met de opbouw en werken precies volgens een uitgewerkte strakke planning. Je kan het je misschien al voorstellen, maar dit is fysiek zwaar werk en niet voor iedereen weggelegd.
EHBO
Wat is een festival zonder de helden van de EHBO. Beschik jij over een EHBO diploma en help je graag anderen, dan kan je jezelf ook aanmelden als EHBO’er op een festival. Wespensteken, zonnesteken, niks is jou te gek en weet wat je moet doen om de bezoeker weer veilig terug het terrein op te sturen. Ook kan je met verschillende evenementen werken, zoals met Koningsdag in Amsterdam. De hele stad is dan een groot terrein waar ook EHBO nodig zal zijn.
Voordelen
Naast het werken in een geweldig teamverband en met je beste vrienden zijn er nog andere voordelen aan het werken op festivals
Gratis tickets
Vaak sta je al op het festival, dus verdien je ook automatisch een bandje. Op de meeste festivals draai je verschillende shifts en ben je dus niet heel het weekend aan het werk. Zo heb jij nog genoeg tijd om van het festival en de artiesten te genieten die geprogrammeerd staan. Op de grotere festivals is ook een aparte ‘crew-camping’, waar jij met de hele crew een weekend lang bij elkaar staat.
Salaris
Bij sommige festivals wordt je betaald met een kaartje voor het festival. Zo draai je twee á drie shift per weekend en de rest van de tijd ben jij vrij om te doen wat je wilt op het terrein.
Op andere festivals krijg je een gratis ticket én een uurloon. Dit uurloon hangt af van je leeftijd en ervaring.
Ben jij nou helemaal warm gedraaid om aankomend seizoen op een festival te komen werken? Meld je dan nu aan en wie weet sta jij binnenkort op jouw favoriete festival bier te tappen of tickets te scannen.