Werken op festivals

Werken op festivals 2024

Heb jij altijd al de droom gehad om op een festival te werken? Dan is dit je kans! Er is een flink te kort aan medewerkers op festivals, dus de organisaties kunnen jouw handjes goed gebruiken.

Op deze pagina vind je alle informatie over het werken op festivals en feesten en kan je jezelf ook aanmelden om op de leukste festivals te staan.

 

Meld je hier aan voor je festivalbaan!

 

Welk werk is er op een festival te doen?

Op een festival is enorm veel werk te vinden. Denk maar eens aan hoe alles opgebouwd wordt en ook weer afgebroken, al die duizenden biertjes die getapt worden en die overheerlijke loempia’s die je na het laatste optreden naar binnen werkt. Er is genoeg te doen en voor ieder wat wils.

Barmedewerker

Als barmedewerker verzorg jij voor alle dorstige festivalgangers hun favoriete drankje. Vaak heb je geen ervaring nodig om achter de bar te werken op een festival of evenement. De fijne kneepjes van het vak worden je van te voren aangeleerd en aan het einde van je shift lijkt het alsof jij al jaren in de horeca werkt. In veel gevallen kan je met je vrienden zelfs achter de bar staan. Wat is nou leuker dan met heel je vrienden groep op Lowlands te werken.

Kassamedewerker

Wanneer jij als kassamedewerker werkt, zorg jij er voor dat mensen razend snel hun muntjes krijgen op de festivals. Je weet de prijzen van de muntjes precies uit je hoofd, de bezoeker betaald en jij weet precies hoeveel muntjes je hem/haar moet geven.

Ticketscanner

Jij bent als ticketscanner het eerste contactpunt van de bezoekers van het festival. Je staat bij de ingang en scant alle QR-codes van de festivalgangers.

Foodmedewerker

Zie je jezelf eerder in een keuken werken op een festival? Dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn op menig festival genoeg foodstands te vinden waar ze ook harde werkers kunnen gebruiken. Bak jij de lekkerste friet of ben je heel goed in pannenkoeken bakken, dan is foodmedewerker echt iets voor jou.

Op en af bouw

Om een festival neer te zetten zoals jij ze kent zijn er veel handjes nodig om het een en andere op te bouwen. Tenten, podia, decoratie en noem het allemaal maar op. Meestal beginnen festivals weken van te voren met de opbouw en werken precies volgens een uitgewerkte strakke planning. Je kan het je misschien al voorstellen, maar dit is fysiek zwaar werk en niet voor iedereen weggelegd.

EHBO

Wat is een festival zonder de helden van de EHBO. Beschik jij over een EHBO diploma en help je graag anderen, dan kan je jezelf ook aanmelden als EHBO’er op een festival. Wespensteken, zonnesteken, niks is jou te gek en weet wat je moet doen om de bezoeker weer veilig terug het terrein op te sturen. Ook kan je met verschillende evenementen werken, zoals met Koningsdag in Amsterdam. De hele stad is dan een groot terrein waar ook EHBO nodig zal zijn.

Voordelen

Naast het werken in een geweldig teamverband en met je beste vrienden zijn er nog andere voordelen aan het werken op festivals

Gratis tickets

Vaak sta je al op het festival, dus verdien je ook automatisch een bandje. Op de meeste festivals draai je verschillende shifts en ben je dus niet heel het weekend aan het werk. Zo heb jij nog genoeg tijd om van het festival en de artiesten te genieten die geprogrammeerd staan. Op de grotere festivals is ook een aparte ‘crew-camping’, waar jij met de hele crew een weekend lang bij elkaar staat.

Salaris

Bij sommige festivals wordt je betaald met een kaartje voor het festival. Zo draai je twee á drie shift per weekend en de rest van de tijd ben jij vrij om te doen wat je wilt op het terrein.

Op andere festivals krijg je een gratis ticket én een uurloon. Dit uurloon hangt af van je leeftijd en ervaring.

Ben jij nou helemaal warm gedraaid om aankomend seizoen op een festival te komen werken? Meld je dan nu aan en wie weet sta jij binnenkort op jouw favoriete festival bier te tappen of tickets te scannen.

Op welke festivals kan je werken?

Alle festivals hebben personeel nodig om de bovenstaande werkzaamheden uit te voeren. Hieronder een rijtje van een aantal festivals die nog personeel zoeken.

Lowlands

Lowlands is een van de bekendste en grootste festivals in Nederland. Het festival is elk jaar half augustus in Biddinghuizen (Naast het terrein van Walibi). Er zijn tijdens Lowlands 65.000 bezoekers die moeten voorzien van allerlei informatie, eten en drinken. Het is een gigantische productie om zo’n festival in elkaar te zetten en jij kan daar deel van uitmaken! Kom jij werken op Lowlands?

Zwarte Cross

Zwarte Cross is uitverkocht, maar jij kan er alsnog gewoon bij zijn. Werk 1 á 2 dagen op het festival en je hebt jouw kaartje zo verdiend. Ben jij fan van ronkende motoren, de geur van benzine en muziek? Dan is de Zwarte Cross de perfecte plek voor jou om te werken.

Defqon.1

Ben jij meer van het harde beuken, maar heb je geen geld voor een kaartje voor Defqon.1? Ga er dan gewoon lekker werken. Achter de bar lekker beuken op de lekkerste hardstyle of hardcore en dan ook nog eens biertjes tappen. Klinkt ideaal toch? Defqon.1 is op het zelfde terrein als Lowlands, in Biddinghuizen (naast Walibi).

Meld je hier snel aan voor jouw festivalbijbaantje!