10 redenen waarom jij naar Sziget wilt!

10 redenen waarom jij naar Sziget wilt!

Wanneer ik mensen vertel over mijn plannen voor de zomer worden ze razend enthousiast. “SZIGET?! Whaa! Zo gaaf. Zo leuk! Waarom is iedereen zo euforisch over dit festival? Uh nou dat kan ik jou wel vertellen. Tien redenen waarom je The Island of Freedom minimaal ones in je leven moet bezoeken.

sziget-festival

1. It’s all about freedom
De naam zegt het al: The Island of Freedom. Freedom. Vrijheid. Een week lang hoef je nergens maar dan ook helemaal nergens aan te denken. Je kan doen wat je wilt en bent vrij om te zijn wie je maar wilt. Fuck je werk. Fuck je studie. Fuck alle andere verplichtingen in je dagelijkse leven. Op Sziget leef je in een paradijs waar het enkel draait om genieten, liefde en dansen tot in de late uurtjes.

2. Fissa en cultuur snuiven in een
Omdat Sziget plaats vindt in de Hongaarse hoofdstad Budapest is het ideaal om je festivalbezoek te combineren met een citytrip. Ik heb de eerste twee/drie dagen ‘vrijgehouden’ om rustig in de stad rond te slenteren en om wat cultuur te snuiven.

3. Love is in the air
Wist je dat jaarlijks circa 257.000 mensen verliefd worden op Sziget!? En om het nog cheesier te maken; 73 tortelduifjes verloven zich hier en 6 gaan er daadwerkelijk trouwen. Aaah. Isn’t that cute hà.

4. Als muziek in de oren
Leuk al die tortelduifjes maar het gaat tenslotte om het legendarische festival. Sziget heeft ieder jaar weer een heerlijke line-up en ook voor komende editie heeft de organisatie de handen uit de mouwen gestoken. Van Ed Sheeran tot Martin Garrix, Tove Lo en Foo Fighters. De namen zijn groter dan groots maar vergeet niet te genieten van de onbekende bandjes en kleine tentfeestjes die overal op het eiland te vinden zijn.

5. Van alle markten thuis
Naast alle heerlijke muziek heeft het festival een randprogrammering waar je U tegen zegt. Ga helemaal los tijdens een schuimparty of bezoek het Liminarium wanneer je niet meer zo helemaal nuchter bent. Begin de volgende ochtend met een yogalesje om je vervolgens te bezatten met heerlijke cocktails en mee te doen aan een watermeloen-eetwedstrijd. Jup, Sziget heeft het allemaal en verveling is hier never aan de orde.

6. Een groot speelpark
Het festivalterrein is een groot speelpark waar je vast en zeker gaat verdwalen. Er is een plattegrond beschikbaar maar probeer die maar eens te begrijpen na tien biertjes. No worries. Het is juist heerlijk om lekker rond te dwarrelen en van alles nieuws te ontdekken. Voor je het weet beland je bij een partytent waar een iniemini feestje aan de gang is met mensen die muziek maken op hun eigen meegenomen instrumenten. Heerlàk!

7. Snurken naast Ed Sheeran
Waar we in Nederland onze tentjes altijd netjes op het campingterrein neerzetten is dat op Sziget niet aan de orde. Hier is er geen verschil tussen het camping- en festivalterrein. Wil je dus lekker snurken naast de mainstage waar Ed Sheeran staat op te treden, of lig je toch liever wat rustiger ergens aan het water? Whatever you like.

 


8. Bier hier

Het festival heeft een heerlijk aanbod aan alcohol. Frisse biertjes kun je afwisselen met cocktails in alle kleuren en smaken. En zal ik je nog wat leuks vertellen. Vergeleken met ons landje zijn de kosten hier perfecto. Omgerekend heb je voor zo’n €2,70 een biertje en betaal je tussen de €4,- tot €10,- voor een complete maaltijd.

9. Duikkie doen
Het festival vindt plaats in midden augustus dus de temperaturen zullen vast en zeker hoop oplopen. Verkoeling is een pré en laten er nu net genoeg badhuizen in Budapest te vinden zijn. De stad heeft helaas geen strand maar geloof me, de prachtige badhuizen compenseren dit voor honderd procent

10. Anough said
Moet ik nog meer redenen opnoemen of heb ik je al overgehaald? Goede muziek, een ultra chille vibe, het zonnetje op je smoel en een week lang alleen maar genietennnnnn.

Sziget vindt in 2019 plaats van woensdag 7- t/m dinsdag 13 augustus. Check alle informatie op onze Sziget festivalpagina. Hier vindt je niet alleen het programma maar ook alle andere informatie omtrent ticketprijzen en locatie. Ben je er nog niet uit hoe je naar Sziget reist? Partner Maximal Trips biedt busreizen aan. Zo kun je gezellig met je vrienden naar het festival toe reizen.

Beeld: Sziget Facebook

17 juni 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter