3 tips om als eerste in de wachtrij te komen op TicketSwap!

3 tips om als eerste in de wachtrij te komen op TicketSwap!

Voor de meeste festival fans is het een welbekend probleem: je probeert een ticket te bemachtigen en bij de eerste verkoop gaat het al mis, helemaal uitverkocht, het lijkt wel een soort loterij. Van Lowlands tot Qlimax of een event tijdens ADE, het is vaak moeilijk om als eerste dat geliefde ticket te bemachtigen. Daarom willen we je graag helpen en geven we in dit artikel 3 tips & tricks zodat jij hopelijk nooit je favoriete festival hoeft te missen met behulp van TicketSwap!

1: Zet een alert aan in Ticketswap

De eerste stap is om altijd je meldingen aan te zetten in de app. Zodra er tickets beschikbaar komen krijgt iedereen die de alerts voor dat festival aan heeft gezet een berichtje.

Hoe doe je dit? Zoek simpelweg je festival op TicketSwap en druk op “ontvang ticketalerts”. Je kunt daarbij ook nog specificeren hoe duur het ticket maximaal mag zijn en wat voor type ticket het is, als je bijvoorbeeld een dagticket zoekt voor een weekendfestival. Hoe minder het aantal zoekende mensen, hoe groter jouw kans op een ticket! Een hoger aantal zoekenden betekent aan de andere kant ook minder kans op een ticket, maar geef niet op: je hebt evenveel kans als de rest om een ticket te kopen! Het is dan een kwestie van tijd, dit kan afhangen van maar een paar seconde. Wat belangrijk is om dus zo snel mogelijk in de app te komen dus:

  • Zorg dat je ingelogd bent (anders maak van te voren al een account aan)
  • Zorg dat je goede verbinding hebt met internet
  • Vraag eventueel aan vrienden of ze ook hun meldingen aan willen zetten voor het desbetreffende festival. Misschien ontvangen of zien ze de melding eerder dan jij.
  • Als je écht snel wilt zijn, zorg dan dat je tijdelijk zo snel mogelijk in je telefoon kan dus zorg dat je geen lang wachtwoord of een moeilijke code moet intoetsen. Gebruik bijvoorbeeld alleen gezichtsherkenning of vingerscan.

2: Plaats een TicketSwap oproep op je sociale media

Als je veel vrienden hebt die naar dezelfde soort festivals gaan, is er een kans dat zij misschien een ticket of meerdere tickets in bezit hebben. Plaats daarom zeker een oproep op je sociale media dat je op zoek bent naar een ticket! Ook al ken je de persoon die op je oproepje reageert niet (goed), kan je alsnog via TicketSwap op een veilige manier het ticket privé overkopen. De verkoper vult dan bij de “promoot je advertentie” stap van het verkoopproces jouw e-mailadres in. Jij bent dan de enige die het ticket kan kopen!

Vraag ook aan je vrienden of ze de oproep willen re-posten op hun sociale media, hoe meer mensen het zien hoe meer kans!

3: Blijf kijken, zelfs op de dag van het festival!

Het is natuurlijk heel jammer als je de dag voor of op de dag van het festival waar je naartoe wil geen ticket hebt. Geef het echter nog niet op! Vlak voor het festival kunnen mensen besluiten toch niet te gaan en hun ticket via TicketSwap te verkopen. Ook als er een slechtere weersverwachting is, zoals in 2022 bij Into The Woods, zijn er veel mensen die besluiten hun ticket te verkopen. Ook al is het weer dan wat minder, jij hebt alsnog je ticket om naar een te gek festival te gaan!

Hopelijk kun jij met deze tips & tricks de tickets bemachtigen op TicketSwap die jij zoekt! Check hier ook het blogartikel van TicketSwap over tips & tricks.

14 oktober 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter