5 Leukste festivals in Gelderland

5 Leukste festivals in Gelderland

In Gelderland is er genoeg te doen, vooral als het om festivals gaat. We hebben al verschillende festivals bezocht, maar dit zijn veruit onze favorieten in de provincie Gelderland. Bekijk ze nu hieronder in een overzicht:

1. Dreamfields (6 juli)

Foto: Dreamfields

Dreamfields is een festival op zaterdag 6 juli in Lathum, op de prachtige locatie Liemers vlakbij Arnhem. Dit evenement wordt gehost door niemand minder dan XXlerator en trekt ongeveer 35.000 bezoekers.

Met 7 geweldige stages en meer dan 100 artiesten, is er voor iedereen wat wils. Geniet van topartiesten zoals Oliver Heldens en Bilal Wahib. Voor de liefhebbers van hardere stijlen zijn er optredens van D-block & S-te-fan vs. Aversion & Dual Damage.

Het festival biedt een gevarieerd programma met verschillende genres, zodat iedereen zich kan vermaken. De sold-out meter staat momenteel op 89%, dus zorg dat je er op tijd bij bent! Let wel op dat het festival alleen toegankelijk is voor personen van 18 jaar en ouder.

 

2. Down The Rabbit Hole (5 t/m 7 juli)

Foto: Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole, wat eerder het neefje van Lowlands werd genoemd, is uitgegroeid tot een van de grootste festivals van Nederland. In totaal telt het zo’n 45.000 bezoekers en was het binnen no-time uitverkocht. Ze hebben dit jaar ook weer de leukste artiesten kunnen strikken, zoals Jungle, Sef en Raye. We zijn benieuwd wat het ons dit jaar gaat brengen!

 

3. Huntenpop (16 & 17 augustus)

Foto: Huntenpop

Dit jaar gaat alweer de 33ste editie plaatsvinden van het festival Huntenpop. Je kunt vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus alvast in je agenda zetten. Op vrijdag pakken ze het iets kleiner aan, maar staan er alsnog leuke bands op het programma zoals Bizkit Park en The Wetnecks. Op zaterdag pakken ze groots uit met Suzan & Freek, De Jeugd van Tegenwoordig en het jeugdsentiment Ch!pz. Ga jij dit jaar op de camping zitten of ga je fris en fruitig voor een dag naar Huntenpop? Wij hebben er in ieder geval al zin in!

 

4. Het Nest (31 augustus)

Foto: Het Nest

Wil jij raven in het Goffertpark? Dan is Het Nest het uitgelezen feestje voor jou! Bij Het Nest festival kan je de allerlekkerste house en techno deuntjes verwachten. Het Nest komt deze keer weer met een toffe line-up, met onder andere Benwal, Eva Vrijdag en DJ Europarking. De kaartjes gaan ook al als warme broodjes over de toonbank. Momenteel zijn er nog enkele regulaire tickets voor €53,-.

 

5. Appelpop (13 t/m 14 september)

Foto: Appelpop

Appelpop wordt bezocht door jong en oud en wordt gezien als een heerlijk familiefestival. Het is een festival waar alle locals bijeenkomen, niet alleen als festivalgangers, maar ook als vrijwilligers. De sfeer is altijd goed en op het muziekprogramma staat voor iedereen wel iets tussen. Het mooiste van alles is nog dat het een gratis festival is, met grote en bekende artiesten zoals Froukje en Roxy Dekker. Dit wil je dus zeker niet missen!

20 juni 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter