5 Party musthaves voor op de festivalcamping

5 Party musthaves voor op de festivalcamping

Het outdoor festivalseizoen moet nog beginnen, maar over twee maanden staan de eerste weekenders al op het programma. Op onder andere Paaspop en Rebirth kun je op de speciale festivalcamping verblijven. Met het weer moet je in deze periode een beetje geluk hebben, maar een feestje kun je er zelf altijd van maken. Daarom hebben we vijf tips op een rijtje gezet waarmee je gegarandeerd je campingplek omtovert tot de gezelligste spot op het festivalterrein.

1. Partytent

Het begint allemaal met een goede partytent. Bij sommige festivals kun je deze erbij huren, maar deze zijn ook goedkoop verkrijgbaar bij o.a. de Action. Voor nog geen twee tientjes heb je de basis om goede pre- en afterparties te organiseren op de camping. Maak de tent wel altijd goed vast anders zie je deze wegwaaien net zoals in onderstaand filmpje. Of je de tent na het weekend weer meeneemt naar huis is aan jou, ruim het wel netjes op 😉.

2. Vlaggetjes & Ballonnen

Dan de aankleding van de tent. Kleed heel de partytent aan met versieringen zoals vlaggetjes, ballonnen en slingers. Verlicht het met ledlampjes op batterijen (stroom aansluitingen zijn zeldzaam op de campings). Hang er als kers op de taart nog een mooie discobol in en je bent klaar.

3. Hawaï kransen & Glowsticks

Naast de tent is het ook leuk als jij er zelf een leuk uitziet. Een thema met bijvoorbeeld Hawaï kransen en blousen doet het altijd goed. Of je kunt glowsticks om doen, armbandjes die licht geven voor extra sfeer.

4. Opblaasdieren

Als je toch een pomp meeneemt om je luchtbed op te blazen kun je net zo goed een paar leuke opblaasdieren meenemen. Een mooie roze flamingo of een grote unicorn! Je kunt er chill op liggen, en veel festival campings liggen aan een meer waardoor je er ook nog mee kan zwemmen.

flamingo-festival-camping

5. Festivalbrillen

Festivalbrillen oftewel zonnebrillen die je mag kwijtraken. Want het is niet slim om je goede merkzonnebril mee te nemen naar een festival. De kans dat die kwijtraakt of beschadigd is groot. Koop daarom een cheap ass zonnebril van een paar euro die er ook nog mooi uit ziet.

Al deze dingen zijn natuurlijk leuk om mee te nemen, maar wat zijn de essentials voor op de camping tijdens een festival? Daarvoor hebben we een speciale paklijst gemaakt. Deze is vrij uitgebreid, maar zo weet je zeker dat je alles hebt.

Let per festival wel goed op de regels. Zo mag je vaak geen vuurwerk, (gas)toeters of grote confettikanonnen meenemen. Lees daarom altijd even huisregels goed door. Heb jij nog meer party musthaves voor op de camping? Laat het weten in de comments!

Header Photo door Krists Luhaers via Unsplash

14 januari 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter