5 tips om quarantaine met je vrienden door te komen

5 tips om quarantaine met je vrienden door te komen

Buiten is het mooi weer en hier willen we natuurlijk van profiteren. Toch is dat op dit moment niet zo’n slim idee. Samenkomen kan beter even worden uitgesteld, net zoals dat het bezoeken van festivals niet is toegestaan. Als iedereen zich hieraan houdt, kunnen we zo snel mogelijk het festivalseizoen starten, zodat we deze eerste maanden van 2020 dubbel en dwars in kunnen halen qua feesten! Zover zijn we op dit moment helaas nog niet, dus we zullen nu iets anders moeten verzinnen om op veilige afstand toch nog lol te kunnen hebben met je vrienden. Met dat appen zijn we onderhand ook wel een beetje klaar. Wij hebben hieronder vijf apps/ tips uitgelicht, zodat jij en jouw vrienden op een leuke manier in contact kunnen blijven met elkaar!

1. Skype

Als we aan Skype denken, denken we niet meteen aan slap gepraat met vrienden. De meeste zullen de app gebruiken om te videobellen met je werk of je familie. Naast deze dingen kan je Skype natuurlijk ook gewoon voor je vrienden gebruiken. Bestaat jouw vriendengroep uit een grote groep? Dan is Skype zeker wat voor jullie! Je kan hier namelijk met maar liefst 10 mensen tegelijk videobellen. Je hoeft de app dus een keer niet te gebruiken voor werk, ook fijn right? 😉

2. Snapchat

Voor de meesten een hele bekende app. Lekker handig, omdat bijna al je vrienden deze app al hebben gedownload. Daarnaast is de kans groot dat jullie al een snapgroep hebben aangemaakt, waar de gekste snaps in worden gestuurd. Via deze groep kan je meteen beginnen met videobellen. Ga naar de chat van de groep en klik rechtsboven de pagina op het video icoontje. Hierdoor krijgen je vrienden een melding dat jij wilt bellen. En is jouw groep zó groot dat niet iedereen mee kan doen via Skype? No problem, via Snapchat kan je met 15 vrienden tegelijk videobellen! Daarnaast kunnen de brakke koppies zichzelf verbergen met een leuk filtertje die je tijdens het bellen toe kan voegen. Download Snapchat voor Android of Appstore.

3. Houseparty

Misschien kennen jullie deze app al van een aantal jaar geleden. Toen was Houseparty (Android / Appstore) uit het niets heel populair en werd het heel vaak gebruikt. Het leuke aan deze app is dat je met zowel bekende als onbekende mensen kan videobellen. Perfect als je jezelf verveelt en jouw vrienden met andere dingen bezig zijn. Daarnaast kan je tijdens het videobellen spelletjes spelen met degene waarmee je belt. Dus zelfs als je even uitgepraat bent, kan je samen nog vooruit met wat games! Nog een voordeel: de kwaliteit van het beeld en geluid is top!

4. Netflix Party

Even geen zin om elkaars gezichten te zien, maar wil je toch iets anders doen dan de hele dag appen? Check Netflix Party dan zeker even. Het programma is te downloaden via een Chrome extensie en zorgt ervoor dat jij en jouw vrienden tegelijkertijd een film of serie aan kunnen zetten. Daarnaast kan je ook nog eens chatten in een chat scherm naast het beeld. Een héél groot pluspunt is dat je microfoontje niet wordt geactiveerd. Zo kan je ongestoord een zak chips of bak popcorn naar binnen werken, zonder dat iemand jouw gesmak hoort. 😉

5. Bouw vanuit je eigen huis een feestje via videobellen & live streams

Verschillende artiesten en festival organisaties willen iets voor alle muziek- en festivalliefhebbers doen. Ze hebben hierop iets héél leuks bedacht. Je kan namelijk je eigen huisfeestje met jezelf houden via verschillende live streams! Wij hebben hier al eerder een artikel over geschreven en updaten deze elke dag, zodat jij precies kan zien wanneer er welke live stream te vinden is. Zorg dat jij en je vrienden een van de drie bovenstaande apps download, zet dezelfde live stream aan en ga los met je vrienden! Pak er een heerlijk biertje bij en het voelt weer een beetje als een soort van “normaal” weekend.

We hopen natuurlijk dat dit virus zo snel mogelijk de wereld uit zal gaan, maar tot die tijd kunnen jij en jouw vrienden nog even vooruit met bovenstaande apps en tips!

26 maart 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter