51e editie Pinkpop verplaatst naar 2022

51e editie Pinkpop verplaatst naar 2022

Veel festivalorganisaties hebben ervoor moeten kiezen om de festivals te verplaatsen naar een later moment. Dit geldt helaas ook voor het driedaags popfestivals Pinkpop. Met het wegvallen van grote internationale artiesten én de ingang van het garantiefonds op 1 juli, is het voor Pinkpop niet rendabel om de 51e editie in 2021 door te laten gaan.

Dit jaar zou het festival in het weekend van 18 t/m 20 juni plaatsvinden, maar er is bewust voor gekozen om het wederom een jaar uit te stellen, namelijk naar het weekend van 17 t/m 19 juni 2022.

Grote internationale acts

Pinkpop staat bekend om haar variërende en unieke line-up. Ieder jaar treden er grote internationale artiesten op zoals bijvoorbeeld Bruno Mars, Red Hot Chili Peppers en Justin Bieber. Dit jaar zouden o.a. smaakmakers als Post Malone en Pearl Jam het festival op z’n kop zetten. Echter lijken de Amerikaanse acts huiverig om dit jaar hun tournee door te laten gaan. Dit is een van de redenen waarom Pinkpop ervoor heeft gekozen om het festival wederom een jaar door te schuiven. In 2020 werd het festival al verplaatst door de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

‘We doen er alles aan om een fantastisch programma in 2022 neer te zetten en als de acts waar we nu mee in gesprek zijn door gaan dan mag je de 2022 editie zeker niet missen!’ Aldus de organisatie van Pinkpop. Het is de organisatie van Pinkpop in ieder geval wél al gelukt om Pearl Jam mee op te nemen in de line-up van 2022!

Wat gebeurt er met je tickets?

Tickethouders niet getreurd. De tickets blijven namelijk gewoon geldig voor de editie van 2022. Ook is de mogelijkheid er om je geld terug te krijgen of kan er gekozen worden voor een tickettegoed. Het tickettegoed kan worden ingezet voor toekomstige Pinkpop edities. Tickethouders krijgen via Ticketmaster informatie over deze mogelijkheden.

Check de website van Pinkpop voor meer informatie over de verplaatste editie en gekochte tickets.

31 maart 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter