5x populaire festival merch

5x populaire festival merch

Het festivalseizoen komt er weer aan en daar kunnen we natuurlijk niet op wachten. Als je een echte fan bent, dan ben je de trotse eigenaar van een aantal items met het logo van je favoriete festival(s) erop ofwel merchandise. Misschien ben je van plan om dit jaar weer wat leuke items te scoren. Om je te inspireren, zetten we 5 voorbeelden van populaire festival merch op een rij.

1. De festival zonnebril

De festival zonnebril blijft toch wel één van de meest populaire items als het gaat om festival merch. En als we het hebben over een festival zonnebril, dan hebben we het over de herkenbare zonnebrillen die qua model zijn geïnspireerd op het Wayfarer model van Ray-Ban. Dit model werd in de jaren ‘80 al fanatiek gedragen door popsterren zoals Michael Jackson, Roy Orbinson en Billy Joel en is in de laatste jaren weer helemaal hot. Spaar jij de festival zonnebrillen al?

2. De trucker cap

Als je in het zonnetje op een festival staat, dan komt een fijne pet goed van pas. De laatste jaren zijn de trucker caps heel populair. Dit zijn caps met een schuim voorkant en een mesh (gaas) achterkant. Dankzij het grote voorpaneel valt het logo op de cap extra goed op. Meer weten over de verschillende soorten caps, de sluitingen en de duurzaamheid van de bedrukking? Lees dan het advies voor het bedrukken van caps.

3. De opblaasbare zitzak

Even lekker chillen op het strand of op het gras tijdens het festival? En na het festival ook nog even heerlijk uitrusten? Dan is de opblaasbare zitzak je beste maatje. Deze ‘chill bag’ vul je in één zigzaggende beweging met lucht, je sluit hem af en you’re ready to chill. Natuurlijk ook geschikt om in je eigen tuin of in het park te gebruiken. Of gewoon lekker thuis.

4. Festivalbandjes

Festivalbandjes zijn niet meer weg te denken in de festivalwereld. Vaak krijg je zo’n bandje bij de ingang. Het liefst doe je zo’n bandje niet meer af. Leuk om te bewaren als herinnering aan de leukste festivals. Naast stoffen festivalbandjes hebben sommige festivals ook siliconen polsbandjes met het logo of een boodschap erop. Deze bandjes blijven dankzij het materiaal extra lang mooi en doe je makkelijk om en weer af.

5. De opvouwbare waterzak

Een item dat de afgelopen jaren heel populair is, is de waterzak. Sommige festivals hebben watertappunten en bepaalde festivals zorgen hier op extra hete dagen voor. Nu kun je natuurlijk je bekertje of fles steeds vullen met water, maar het is niet zo handig om deze bij te houden wanneer deze leeg is. De ideale oplossing hiervoor is een opvouwbare waterzak. Wanneer deze leeg is, vouw of rol je hem eenvoudigweg op en stop je deze in je zak. Sommige hebben zelfs een handige karabijnhaak om de zak aan je broek te hangen. Ook handig voor gebruik na het festival.

Check alvast de agenda voor festivals in 2024 en bedenk op welke festivals je dit jaar merchandise wilt scoren.

29 februari 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter