7 tips tegen een (festival) kater!

7 tips tegen een (festival) kater!

Je kent het vast wel, je bent lekker een avondje gaan stappen of je hebt een weekendje Lowlands achter de rug. En tijdens dit festival of deze stapavond heb jij genoeg alcoholische versnaperingen tot je genomen. Dus wat krijg je dan? Juist ja, een kater! In dit artikel geven wij jou 7 tips om je kater te verhelpen!

1. Blijf gewoon in je bed liggen…

Het klinkt misschien een beetje saai maar een dutje doen en gewoon bijkomen van de avond/dag ervoor werkt misschien wel het allerbeste! Je lichaam komt dan namelijk echt tot rust, vervolgens zullen de hoofdpijn en andere kwaaltjes vanzelf weg trekken. Het is natuurlijk niet helemaal de bedoeling om de gehele dag in je nest te blijven rotten…

2. Drink net zoveel water als dat je alcohol hebt gedronken

Misschien wel de bekendste uit dit rijtje: Drink veel water want door de alcohol trekt het vocht uit je lichaam en raak je licht uitgedroogd. Dit kun je verhelpen door veel water te drinken tijdens een kater maar hoogstwaarschijnlijk is dit bij iedereen al bekend!

3. Ga lekker naar de sauna

Niet iedereen vindt dit prettig en niet iedereen heeft een sauna tot zijn of haar beschikking maar wanneer je dit wel hebt is het zeker een aanrader. Door de warme lucht van de sauna ga je natuurlijk zweten, dat is bij iedereen wel bekend maar bij dit proces verdampt ook een groot deel van de alcohol uit je lichaam. Het is zeker het proberen waard!

4. Stap onder een ijskoude douche

Velen van ons voelen zich al een stuk frisser en gezonder wanneer zij onder de douche vandaan komen. Dit geldt ook voor een douche tijdens een kater. Het geeft je gewoon een frisser en schoner gevoel, je krijgt hierdoor vanzelf minder last van een kater.

5. Maak een mooie natuur wandeling

Wellicht heb je hier niet zo veel zin in omdat het een actieve bezigheid is… Frisse lucht is altijd goed en tijdens een kater merk je hier nog meer het voordeel van. Je wordt helemaal rustig van de mooi natuur en de vogeltjes die je hoort fluiten. Kortom is een wandeling actief, gezond en chill voor het verhelpen van je kater!

6. Eet wat tijdens het drinken

Misschien heb je tijdens je stapavond of festival al eens een vette hap naar binnen geschoven. Dit is niet meer dan logisch laat Jaap Seidell (hoogleraar voeding & gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam) in een artikel weten aan de Volkskrant in maart 2019. ”Ons lichaam wil alcohol zo snel mogelijk uit het systeem krijgen, want het is een toxische stof. Alcohol gaat sneller het bloed uit als je eet, dus zorgt het lichaam ervoor dat je trek krijgt. Daarnaast daalt tijdens het afbreken van de alcohol het suikergehalte in ons lichaam, wat het hongergevoel nog versterkt.”, aldus Jaap Seidell.

7. Stel je kater gewoon uit

Dit is misschien wel de meest effectieve manier voor het verhelpen of ja eigenlijk uitstellen van je kater… Gewoon weer een biertje pakken en achterover gooien. De eerste paar zijn vervelend maar met Carnaval bijvoorbeeld doe je niet anders, dus waarom niet tijdens een festival of na een stapavond?!

15 april 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter