Alles over de CoronaCheck-app

Alles over de CoronaCheck-app

De zomer komt in zicht, maar wanneer kunnen we eindelijk weer op een normale manier festivals bezoeken? Een eerste stap lijkt de CoronaCheck-app. Deze app zet een negatief testresultaat of vaccinatiebewijs om in een QR-code die je bij de ingang van een festival kunt laten zien. De app is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van VWS en wordt op zaterdag 13 (dance festival) en zondag 14 maart (pop festival) voor het eerst in gebruik genomen bij de testevenementen.

Hoe werkt de CoronaCheck-app?

In de app kan je aantonen dat je negatief getest bent of een vaccinatiebewijs hebt. Je hebt om een festival om binnen te komen namelijk een vaccinatiebewijs of  (40 uur geldig) negatief testresultaat nodig. Deze gegevens worden omgezet in een QR-code die gescand kan worden bij de entree. Vanwege privacy redenen is via deze code niet te zien of je gevaccineerd- of negatief getest bent. Het toont alleen het resultaat aan. Tevens toont het je naam en geboortedatum zodat dit als extra check gebruikt kan worden.

CoronaCheck-app als toegang voor festivals

Na de testfestivals wil het ministerie de app ook gaan inzetten bij andere evenementen zoals musea en bioscopen, maar dus ook festivals. Er wordt steeds meer gevaccineerd, maar voor jongeren kan dat nog wel een aantal maanden duren. Het zou dus kunnen dat je vóór een event een test moet laten doen om het festival te mogen bezoeken. De app wordt gezien als tijdelijke oplossing, hopelijk kunnen we snel weer terug naar normaal!

10 maart 2021

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter