Nieuws

Alles over de inschrijving en kaartverkoop van Wildeburg

Alles over de inschrijving en kaartverkoop van Wildeburg

Wildeburg (10 t/m 12 juli) is misschien wel het lastigste festival in Nederland om aan kaartjes te komen. Omdat de organisatie het festival intiem wil houden wordt er maar een beperkt aantal tickets verkocht en kun je alleen tickets kopen als je bent ingeloot. Er zijn veel meer festivalliefhebbers van Wildeburg dan dat er kaarten beschikbaar zijn. Hoe komen jij en je vrienden alsnog aan tickets voor dit festival? In dit artikel zetten we alle tips overzichtelijk voor je op een rijtje.

Inschrijving dorpsloket

Stap 1 is je inschrijven bij het dorpsloket van Wildeburg. Dit is mogelijk van woensdag 12 februari tot en met dinsdag 18 februari. Dit is verplicht om kans te maken op tickets. Iedereen moet een nieuw account aanmaken, ook al heb je dit vorig jaar ook gedaan. Let op: bij deze inschrijving heb je nog geen garantie op kaarten voor Wildeburg.

Waarom verloopt de kaartverkoop via een loting?
Dit heeft de organisatie besloten zodat iedereen een gelijke kans maakt op tickets. Daarnaast hoef je niet uren in een digitale wachtrij plaats te nemen en wordt het voor ticketbots lastiger gemaakt om kaarten op te kopen.

Uitslag loting(en)

De uitslag van de eerste loting wordt maandag 24 februari bekend gemaakt. Mocht je een van de gelukkigen zijn dan heb je t/m maandag 2 maart de mogelijkheid om je ticket te kopen. Voor Wildeburg worden alleen weekendkaarten verkocht.

Hoeveel tickets kan je per persoon kopen?
De tickets zijn persoonsgebonden. Per persoon kun je dus maar 1 ticket aanschaffen. Het is wel mogelijk om je bij een groep (max. 20 personen) aan te melden via het dorpsloket. De hele groep wordt dan in- of uitgeloot. Zo weet je zeker dat je met je vrienden kan gaan (of niet natuurlijk).

Tweede loting
Mochten er na de eerste loting nog ticket overblijven, bijvoorbeeld omdat mensen niet betaald hebben, dan worden deze tickets de tweede loting beschikbaar gesteld. De uitslag van deze tweede loting wordt op woensdag 4 maart bekend gemaakt. Je kunt dan t/m woensdag 11 maart een overgebleven kaartje kopen, mits je bent ingeloot natuurlijk.

Nog een keer alle belangrijke ticketdata overzichtelijk op een rijtje:

Datum Omschrijving
12 t/m 18 februari Inschrijven voor loting
24 februari t/m 2 maart Uitslag loting + ticketverkoop
4 t/m 11 maart Uitslag tweede loting + ticketverkoop

Wat kost een kaartje?
De meeste Wildeburg fans zijn al blij als ze de optie hebben om een ticket te kopen, de prijs wordt voor lief genomen. Toch is het wel handig om al te weten hoeveel je kwijt bent aan een kaartje. Een kaart voor Wildeburg 2020 kost €168,50.

12 februari 2020

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.

One Comment

  1. Pingback: Wildeburg Inloggen - Nl-Inloggen.Net

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.