Alles wat je moet weten over komend weekend Pinkpop

Alles wat je moet weten over komend weekend Pinkpop

Komend weekend is het zo ver, het is tijd voor een van de bekendste festivals van Nederland. Op 16, 17 & 18 juni zal Pinkpop wederom plaatsvinden in Megaland. Zoals we van Pinkpop inmiddels wel kunnen verwachten staan er grote artiesten op het podium. Je moet natuurlijk wel goed voorbereid zijn hiervoor, daar gaan wij jou bij helpen. In dit artikel vindt je alles wat je moet weten over Pinkpop. 

Headliners

Laten we het als eerste hebben over de artiesten die je dit weekend gaat zien, want dat zijn een groot aantal populaire namen. Zo staan onder andere P!nk, Red Hot Chili Peppers, The Script, Robbie Williams en Ellie Goulding op het podium, gevolgd door een flinke lijst aan andere bekendheden.

Pinkpop stelt hierin nooit teleur, eerder hebben legendarische namen zoals The Rolling Stones, Pearl Jam en Race Against The Machine al het podium bezocht. Je kan daarom wel stellen dat dit festival hiermee een breed publiek aantrekt.

Muntjes

Dan gaan we over naar een iets minder leuk onderwerp, want het zal je niet ontgaan zijn: de muntprijzen zijn weer flink omhoog gegaan. Dit jaar wel zo’n 9,4% vergelijkend met 2022. Je betaald nu dus €3,50 voor een muntje. Dat kan in combinatie met de gestegen ticketprijzen nogal pittig zijn voor de meeste, zo wordt een festival bezoeken toch minder aantrekkelijker.

Pinkpop heeft sinds vorig jaar een kleine troost bedacht voor deze portemonnee-verlichtende prijzen. De mensen die aan het einde van de dag teveel muntjes over hebben kunnen het naderhand terug inleveren en hun geld terugkrijgen.

Pinkpop Instagram 2022

Hydratatie en bescherming

Het zal, net zoals de afgelopen weken, best warm worden komend weekend. Dit betekent dat je éxtra goed op je lichaam moet letten, want de warmte heeft veel effect daarop. Smeer jezelf daarom regelmatig in en drink veel water. Gelukkig blijven de temperaturen onder de 30 graden maar stralende zon in combinatie met weinig schaduwplekken zal niet altijd en voor iedereen een pretje zijn.

Je mag je eigen flesje water meenemen (wegwerp én herbruikbaar) naar Pinkpop en deze kan je zelf onbeperkt bijvullen. Je flesje mag een maximale inhoud hebben van een halve liter. Zet desnoods een timer tussen door om jezelf te herinneren om water te drinken, zo kan je optimaal van het festival genieten.

Pas ook op met het drinken van alcohol, een koud biertje ziet er lekker en verkoelend uit maar het drank droogt je vervolgens alleen maar uit, wissel daarom goed af met water.

bence-boros unsplash

Campings

Ga je meer dan 1 dag naar Pinkpop? Dan zal je misschien wel op de camping staan! Dit brengt soms wat zorgen met zich mee, zeker als dit je eerste keer is. Hier wat tips:

  • Wie het eerst komt wie het eerst maalt: je krijgt bij binnenkomst een bandje voor de camping A, B of C. Iedereen wil natuurlijk een goed plekje vinden. Je kan zelf wel invullen dat de kans op een goed plekje kleiner word als je pas laat aanwezig bent. Zorg daarom dat je op tijd komt! Je kunt al op het campingterrein vanaf donderdag 15 juni om 18:00.
  • Camping A (de makkelijke): Camping A is de meest populaire camping, dit omdat je vanuit A het meest dichtbij het festivalterrein bent. Pas op: wil je graag naar camping A, zorg dan dat je op tijd bent want hiervoor staan de meeste in de rij. Voor de energieke bewoners van A is er nog een desperado’s area waar tot laat doorgefeest word.
  • Camping B (de afterparty): De grootste camping is B. Deze camping staat het meest dichtbij de parkeerplaats, alleen wel een stukje verder van het festivalterrein (circa 20 min lopen). Op B worden de beste afterpartys gehouden, dus ben jij van het doorhalen, dan is B de beste optie. Bij B zijn er ook festitenten beschikbaar om te huren, dit kan van 1 tot 4 personen.
  • Camping C (de ‘ik wil gewoon slapen’): Voor wie voldoende rust hebben tussendoor een hoge prioriteit is zal camping C de beste optie zijn. Het zal natuurlijk niet muisstil zijn hier, maar er is in vergelijking met de andere 2 camping gedeeltes zeker het stilst. Je moet wel 30 min lopen naar het festival terrein maar ligt daarentegen wel naast de parkeerplaats.
  • Paklijst: Stress dat je iets vergeet? Lees dit artikel met onze samengestelde camping paklijst en hiermee zal je niks vergeten!

 

Geen auto, geen bob, hoe kom je thuis?

Voor wie besluit met het OV te reizen is er goed nieuws! Arriva heeft gezorgd voor extra treinen, hierdoor hoef je minder te stressen om hoe je thuis komt. Natuurlijk is het OV altijd een risico, maar de kans op uren wachten tot je eindelijk die bus of trein in kan is hiermee verkleind. Heerlen en Sittard gaat hun aantal treinen per uur tot wel 4 keer verdubbelen!

Hopelijk hebben we jou genoeg informatie kunnen geven over Pinkpop. Mocht je er dit jaar niet bij zijn of alvast verder kijken naar andere festivals, bekijk dan onze festival agenda.

15 juni 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter