Alles wat je moet weten over Koningsdag en -nacht 2024

Alles wat je moet weten over Koningsdag en -nacht 2024

Dit weekend is het dan eindelijk zover. Op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april zal heel Nederland oranje kleuren en zullen er tientallen festivals plaatsvinden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over Koningsdag en -nacht 2024.

Weersverwachting

Op vrijdag 26 april zal het 2° tot 12° zijn met 40% kans op een wisselvallig kleine bui. Op zaterdag 27 april zal het net iets warmer worden. De weersverwachting voor Koningsdag is 5° tot 17° met 50% kans op een wisselvallig kleine bui. Ben jij dit weekend te vinden op een buitenfestival? Neem dan voor de zekerheid een regenbestendige jas of een modieuze poncho mee en een warm jasje, voor als het wat afkoelt in de avond.

Openbaar Vervoer

Gelukkig heeft NS alle werkzaamheden aan het spoor dit jaar goed ingepland. De werkzaamheden beginnen pas op maandag 29 april, dus je kunt zonder stress en onnodig ver omreizen met de trein naar je favoriete festival. Let wel op dat je op tijd vertrekt, want het openbaar vervoer zal net als elk jaar weer stampvol zitten. Daarnaast zullen er in alle grote steden extra bussen worden ingezet tijdens Koningsdag.

Auto

Ben jij van plan om met de auto te gaan? Let dan op! In de meeste grote steden worden meerdere festivals en evenementen georganiseerd waardoor sommige straten worden afgesloten. In deze artikelen lees je alles over parkeren en afsluitingen in Amsterdam, Breda en Rotterdam.

Vind je het toch iets te veel moeite om de auto te pakken en heb je geen zin om in een overvolle trein te zitten. Boek dan nu een reis naar jouw favoriete festival via Partybussen.

22 april 2024

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter