Alles wat je moet weten over Tomorrowland 2020 tickets

Alles wat je moet weten over Tomorrowland 2020 tickets

Elk jaar is er een run op Tomorrowland tickets. Hoewel er plaats is voor 400.000 festivalgangers (verdeeld over twee weekenden) is het nog steeds erg lastig om aan kaarten te komen. Bijna iedere festival fan wil namelijk wel een keertje op het Belgische festival zijn geweest. In dit artikel vind je alles over de kaartverkoop van Tomorrowland 2020 en leggen we uit hoe je net iets meer kans maakt op tickets. Het is een vrij lang stuk geworden, via onderstaande linkjes kom je gelijk bij de juiste info.

Wanneer start de kaartverkoop?
Welke ticketsale moet ik in de gaten houden?
Hoe kom ik vooraan in de wachtrij?
Wat kost een ticket?

Tomorrowland account
Om überhaupt tickets te kunnen kopen is het nodig om een Tomorrowland account aan te maken. Dit kun je doen via de officiële website. Vervolgens is het handig om een aantal data in je agenda te zetten.

Wanneer vindt Tomorrowland plaats?

– Weekend 1: 17 t/m 19 juli
– Weekend 2: 24 t/m 26 juli

Check de teaser om alvast in de stemming te komen.

Wanneer start de kaartverkoop van Tomorrowland 2020?

Om deel te nemen aan de ticketsale is het nodig om je te pre-registreren. Dit kan vanaf 14 december om 17:00 uur. Tomorrowland geeft de eerste 20 mensen van elke nationaliteit die zijn pre-registererd gelijk een kans om 4 tickets te kopen. Tip: mocht je een buitenlands postadres hebben, registreer je dan hier op. Er schrijven zich waarschijnlijk een stuk meer Nederlanders dan bijv. Turken in. Na de pre-registratie fase start de eerste kaartverkoop op zaterdag 18 januari. Een overzicht van de kaartverkoop data:

Datum Start ticketsale
Zat. 18 januari 17:00 Global Journey Packages
Zat. 25 januari 17:00 WorldWide Pre-Sale
Zat. 1 februari 17:00 WorldWide Ticket Sale

Welke ticketsale moet ik in de gaten houden?

In het algemeen geldt: hoe eerder je aan een kaartverkoop mee doet, hoe groter je kansen. In de eerste kaartverkoop, de Global Journey, worden alleen tickets verkocht inclusief hotel of DreamVille camping. Weet je al zeker dat je een heel weekend wil gaan en overnacht op de camping of hotel, dan is dit zeker iets voor jou. Transport hoeft hier niet perse bij inbegrepen te zitten, je kan er ook voor kiezen om met eigen vervoer naar Boom af te reizen. Let op: deze packages dien je met creditcard te betalen. Losse dag- en weekendkaarten kun je later wel gewoon via bijv. Ideal aanschaffen.

Wil je Tomorrowland liever een dag- of weekend bezoeken? Dan is het goed om op zaterdag 25 januari om 17:00 uur klaar te zitten. Dan start namelijk de WorldWide Pre-Sale. Je kunt dan losse dagtickets kopen. Tip: schrijf je in voor vrijdag- en / of zondag tickets. Zaterdag kaarten zullen namelijk het populairst zijn en zo heb je dus meer kans op tickets.

De derde kaartverkoop, de WorldWide Ticket Sale, is meer voor de vorm. We zien al jaren dat alle losse dag- en weekendtickets dan al verkocht zijn. Er blijven dan echter alleen nog peperdure hotel pakketten inclusief ticket over.

Hoe kom ik vooraan in de wachtrij?

Account ✔️, Pre-registratie ✔️, data start kaartverkoop ✔️, keuze tickets ✔️, dan is het nu tijd om die felbegeerde Tomorrowland tickets te bemachtigen. Het festival werkt samen met ticketpartij Paylogic. Zij zorgen voor de gehele ticketinrichting en de verkoop van kaartjes. Als je om 17:00 uur klaar zit om te bestellen kom je in een digitale wachtrij terecht. Maar hoe zorg je ervoor dat je als een van de eerste tickets kan kopen? We hebben hier een speciaal artikel over geschreven, maar de belangrijkste tips op een rijtje:

– Zorg voor een goede verbinding. Tip: test je huidige snelheid en probeer dit te optimaliseren. Hoe kun je dit doen? Zorg voor een vaste verbinding d.m.v. een internetkabel gekoppeld aan je router. Zorg ervoor dat deze verbinding verder zo min mogelijk wordt belast. Zeg bijv. tegen je broertje dat hij even stopt met downloaden of streamen.
– Kruip op tijd achter je pc / laptop en druk niet op F5 (pagina vernieuwen). Als je voor 17:00 uur het ticketscherm open hebt, met dus een goede internet verbinding, wordt je automatisch in de wachtrij geplaatst. Heb vervolgens geduld en ga de pagina niet vernieuwen. Dit zorgt er namelijk voor dat je weer achteraan moet sluiten.

Extra tip: trommel al je vrienden op voor meer kans op kaartjes. Je kunt namelijk tot 4 kaartjes per account kopen!

Wat kost een Tomorrowland ticket?

We waarschuwen je vast: Tomorrowland tickets zijn prijzig. Daarnaast zijn de goedkoopste kaarten het populairst. Tip: mocht je wat meer te besteden hebben, schrijf je dan in voor de wat duurdere tickets. Een overzicht van de prijzen:

Ticket Regular Pleasure* Comfort**
Dag €105,50 €148,50 €190
Weekend €249 €440

* Met een Pleasure ticket heb je toegang tot 3 VIP zones
** Met een Comfort ticket heb je toegang tot alle VIP zones (incl. die bij de Mainstage)

Packages

Bovenstaande opties betreffen de reguliere dag- en weekendtickets. Tomorrowland biedt verder nog talloze pakketten aan waarin accommodatie en vervoer zijn verwerkt. Bekijk de website van TML voor alle DreamVille opties en Global Journey Packages. Tip: in deze packages zijn ook bus- & treinreizen verwerkt en die vertrekken ook vanuit Nederland! Zoals eerder gezegd heb je waarschijnlijk meer kans op deze tickets omdat deze in de eerste fase verkocht worden. Een overzicht van alle steden:

Stad Vervoer
Amsterdam Bus & Trein
Eindhoven Bus
Maastricht Bus
Rotterdam Trein

Hopelijk is het gehele proces van de Tomorrowland kaartverkoop na het lezen van dit artikel een stukje duidelijker. En heb je door de tips meer kans op tickets. Mocht je toch nog vragen hebben, laat het hieronder weten in de comments.

13 december 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter