Amsterdams Verbond van Tuinen van West naar Olympisch Stadion

Amsterdams Verbond van Tuinen van West naar Olympisch Stadion

Het Amsterdams Verbond Bevrijdingsfestival wordt in 2020 niet bij de Tuinen van West georganiseerd maar in en rond het Olympisch Stadion. Na vijf jaar wordt de locatie dus gewijzigd nadat er vorig jaar al wat problemen rond de vergunning waren.

Bevrijdingsdag valt in 2020 op dinsdag 5 mei. Dat betekent ook automatisch dat het festival op deze dag plaatsvindt. Organisator Mitchel Bovenlander geeft tegenover Het Parool aan dat het festival goed bij de nieuwe locatie past. “Ons concept pas bij een unieke locatie en dat is het Olympisch Stadion. Het moet zoveel mogelijk het Verbond blijven. We gaan het festival zoveel mogelijk proberen te kopiëren. Daarin willen we wel proberen de sterke en unieke eigenschappen van het stadion mee te nemen. Het is een mooi moment om ter ere van 75 jaar vrijheid te verhuizen naar deze iconische plek.”

Naast het Amsterdams Verbond wordt waarschijnlijk ook Oranjebloesem weer bij het Olympisch Stadion gehouden, al is dit nog niet officieel bevestigd. Vaak wordt de Mainstage op het veld in het stadion geplaatst en zijn er verschillende stages rond het stadion te vinden.

9 december 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter