Amsterdamse festivals moeten op zoek naar andere locatie

Amsterdamse festivals moeten op zoek naar andere locatie

De organisatoren van onder andere STRAF_WERK en ZeeZout moeten op zoek naar een nieuwe locatie voor hun festival editie. De terreinen van Blijburg aan Zee en het Zeeburger­eiland zijn voor komende zomer namelijk al geen optie meer, en ook de Riekerhaven lijkt voor festivals binnenkort een no-go. Het wordt voor festivalorganisatoren dus steeds lastiger om een geschikte locatie te vinden in Amsterdam. Tijd voor de gemeente om in te grijpen.

Marijn Bosman, gemeenteraadslid van D66, heeft al vragen gesteld over mogelijke nieuwe locaties. Want welke festivals hebben nou precies last van de bebouwing op de oude locaties? Naast bovengenoemde festivals vonden afgelopen jaar onder andere Oranjebloesem, Parels van de Stad, De Zon en Vrijland plaats op Blijburg. De meeste van deze festivals staan weer op de planning voor 2019, maar een nieuwe locatie lijkt nog niet gevonden.

Over het ‘N1-terrein‘, waar o.a. The Flying Dutch, Vunzige Deuntjes en Dockyard (tijdens ADE), werden gehouden is nog geen beslissing genomen als mogelijk nieuw festivalterrein. Verder heeft de stad nog niet zoveel andere opties omdat er op andere bestaande locaties zoals het Westerpark, Sloterpark (Loveland, Mystic Garden) en op het NDSM-terrein (DGTL, Encore, Elrow) door buurtbewoners al geklaagd wordt over de huidige overlast.

Tegenover het Parool meldt Bosman het volgende over de situatie: “Het is begrijpelijk dat op locaties waar veel mensen omheen wonen minder festivals kunnen worden georganiseerd. We hebben vorig jaar na lang overleggen met alle partijen een evenementenbeleid vastgesteld waarin precies staat hoeveel evenementen er op elke locatie mogen worden georganiseerd. Op Blijburg waren dat er twintig, maar dat valt nu helemaal weg. Je moet wel nakomen wat je afspreekt of met een alternatief komen. Als dat niet gebeurt, moet dat worden aangepakt.”

Het is dus nog de vraag op welke locaties deze festivals in 2019 plaats gaan vinden. We blijven het nieuws volgen. Welke locaties in Amsterdam zie jij nog als oplossing?

8 november 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter