Appelsap Festival terug naar de basis

Appelsap Festival terug naar de basis

11 augustus is het weer zo ver, Appelsap Festival. Bij hiphopminnend Nederland staat dit festival al maanden met hoofdletters in hun festivalagenda. Het muziekfestival bestaat dit jaar 18 jaar en heeft voor deze editie gekozen voor een rigoureuze koerswijziging.

Nieuw Talent
Waar voorheen grote internationale namen als Kendrick Lamar, Travi$ Scott, Skepta en Stormzy het podium beklommen, zal de bezoeker het deze editie moeten doen met minder bekende artiesten. Met deze veranderde koers wil Appelsap, doen waarin het goed is: het ontdekken van nieuw talent. Vorig jaar heeft Appelsap de Amsterdamsprijs voor de Kunst gewonnen vanwege het ontdekken het bijdragen aan de enorme groei van hiphopcultuur in Nederland.

Stages
Het festival zal bestaan uit drie gelijkwaardige stages en een kleiner SMIB Station. De stages zullen worden gehost door Noisey, Boiler Room en het Amsterdamse Patta Soundsystem. Het SMIB Station wordt gehost door het creatieve, negenkoppig collectief SMIB (het omgekeerde van Bims, de Bijlmer).

Artiesten
Natuurlijk ben je toch wel nieuwsgierig naar wie er daadwerkelijk komen op dit gave festival. Daarom hierbij een greep uit de namen die te zien zullen zijn op zaterdag 11 augustus: DJ Deeon (US), Josylvio, slowthai (UK), DJ Maximum (UK), Yussef Dayes (UK), Wiki (US) en Waxfiend. Eerder werden o.a. Famous Dex, Smooky MarGielaa, SMIB, Wiley, Madlib, De Jeugd Van Tegenwoordig, Jacin Trill en Leafs aangekondigd. Tickets zijn nog te koop voor €44,25!

Appelsap Campagne
Om de vernieuwde versie van Appelsap extra te introduceren heeft het festival een toffe video gemaakt waarin ze een eerbetoon brengen aan de hiphop. De nieuwe generatie mc’s en dj’s op het festival kruipen in de huid van hun helden en brengen daarmee een ode aan de hiphopgeschiedenis. Zo zien we in de campagne o.a. Leafs (50 Cent), Ray Fuego (KRS-One), SMIB (N.W.A), Bubbles (Lil’ Kim), Idaly (Eminem), Jacin Trill (Outkast en A$AP Rocky), 808 Milli (Outkast), Poke (Dizzee Rascal), Mairo Nawaz (Chief Keef & Travis Scott), Fosa YG & Loopey (EPMD), Amy Becker (Missy Elliott) en Momi (2Pac).

8 augustus 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter