Bereikbaar blijven op een buitenlands festival, vier praktische tips

Bereikbaar blijven op een buitenlands festival, vier praktische tips

Tijdens een festival in het buitenland is het belangrijk om bereikbaar te blijven. Zo kun je contact houden met je vriendengroep daar en op dat moment, maar ook met het thuisfront en bellen met lokale hulpdiensten in geval van nood. Maar hoe blijf je bereikbaar tijdens een festival in het buitenland? We geven je vier praktische tips.

Tip 1. Houd dataroaming aan of gebruik lokale wifi

Dataroaming zorgt ervoor dat je ook buiten Nederland online blijft en via het internet kunt bellen in het buitenland. Extra fijn is dat providers in EU-landen geen extra kosten voor dataroaming meer mogen rekenen. Je kunt dus gewoon bellen en internetten vanuit je databundel en het kost je geen extra geld.

Dataroaming en gebruik van internet kost je uiteraard wel data, die daardoor sneller op kan gaan. Om dit te voorkomen is het handig om zoveel mogelijk gebruik te maken van lokale wifi-netwerken of wifi-hotspots op het festival. Als je op een festival buiten Europa bent kun je dataroaming beter uitzetten en altijd gebruikmaken van gratis wifi. Buiten de EU kost dataroaming namelijk behoorlijk veel geld.

Tip 2. Verbruik niet onnodig data

Natuurlijk is het leuk om livestreams te maken van de concerten en deze te delen via social media. Maar dit kost erg veel data, waardoor je snel door je databundel heen kunt raken. Bij sommige providers wordt je internet dan uitgeschakeld en kun je niet meer gebruik maken van het internet, waardoor je minder goed bereikbaar bent. Stream en deel je video dus alleen via wifi. Als je geen wifi tot je beschikking hebt, kun je beter gewoon een video maken en deze later delen.

Ook apps die automatisch updaten en verversen op de achtergrond, zonder dat je ze gebruikt kosten ongemerkt data. Dit kun je daarom beter uitschakelen in de instellingen van je telefoon.

Tip 3. Koop een buitenlandbundel met onbeperkte data

Veel providers bieden speciale buitenlandbundels aan. Zo heb je vaak veel tot zelfs onbeperkt internet in het buitenland. Houd er wel rekening mee dat onbeperkt niet écht onbeperkt is. Providers hanteren namelijk de zogenoemde Fair Use Policy (FUP). Dit betekent dat je een bepaalde hoeveelheid data krijgt voor ‘redelijk’ gebruik. De hoeveelheid data verschilt per provider, maar is in de regel zo groot dat je het (waarschijnlijk) niet opgebruikt krijgt.

Tip 4. Energie management

Een beetje een open deur, maar o zo belangrijk: de batterij van je telefoon. Je wilt namelijk niet met een lege mobiel komen te staan als je nog een hele dag voor de boeg hebt. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar zorg er voor dat hij altijd goed is opgeladen en neem voor de zekerheid een powerbank mee. Zeker als je veel filmpjes wilt maken is dit aan te raden.

Twee pro tips: vaak zijn er openbare oplaadpunten aanwezig op het festival. Nadeel is wel dat je er dan bij moet blijven. Daarom pro tip 2: zet je mobiel op energiespaarstand als je ‘m niet gebruikt.

Veel festivalplezier en stay connected!

25 oktober 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter