Besparen op Festivals

11 tips om geld te besparen op Festivals.

Festivals zijn duur, heel duur. Ticket, reis, eten, drinken, nog meer drinken, erachter komen dat een muntje geen €1 is maar toch €2,75.. De dag na een festival is het geen feest om je bankrekening te bekijken. Daarom hieronder een aantal tips om je uitgaven enigszins in toom te houden.

1. Gratis festivals
De makkelijkste tip die we je kunnen geven: er zijn gratis festivals! Ook deze festivals kun je in onze agenda vinden, en herkennen aan de button: Free Entry (ipv Koop Tickets). Voorbeelden van gratis festivals: alle Dancetours (in 12 steden in Nederland), Parkpop (Den Haag) en Metropolis Festival (Rotterdam).

2. Koop op tijd je ticket
Vaak werken festivals met goedkopere ‘early bird’ tickets, om mensen zo vroeg mogelijk over de streep te trekken. Het prijsverschil tussen een ‘vroege vogel-‘ en een regulier kaartje kan zo maar een paar tientjes zijn. Weet je dus zeker dat je naar een bepaald festival wil, zorg dan dat je op de hoogte bent!

3. Slim (samen) reizen
Soms is vervoer naar festivals erg lastig. De mooiste festivalterreinen liggen namelijk vaak totaal afgelegen in een bos of weiland. Maar ook op de reis naar een festival toe, valt te besparen. Ken je meerdere mensen die gaan? Deel een auto. Ken je heel veel mensen die gaan? Deel een bus! Er zijn verschillende aanbieders van party bus reizen, waar je met een groep kan boeken. Scheelt je kosten, je kan drinken en het feestje start al in de bus. Bezoek je een festival in de stad? De NS heeft regelmatig goede kortingen, vaak in samenwerking met Kruidvat. Houdt het dus goed in de gaten.

4. Korting via CJP Pas
Heb je een CJP Pas? Dan kun je van vele kortingen genieten. €10 korting op Best Kept Secret, €30 op Sziget, €7,50 op Solar, €10 op Lowlands, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Kijk voor alle fesitvals even de website van het CJP. Een pas kost €17,50, een beetje cultuurliefhebber heeft die er zo uit. Scholieren krijgen de pas overigens gratis.

5. Gratis water?!
Als het echt heel warm, zoals vorig jaar, zijn festivals bijna wel verplicht om water gratis uit delen. In andere gevallen betaal je er gewoon twee muntjes voor. Oplossing? Een Festicap, een dop die op alle flesjes water past. Als je zelfs geen geld hebt om deze aan te schaffen, kun je natuurlijk ook zelf doppen van flesjes meenemen ;). Beetje ervaren festival ganger weet zijn flesje wel ergens gratis te vullen.

festival-besparen

6. WC tips
Van water moet je plassen. Vaak kosten ook de WC’s een, of zelfs meerdere, muntjes. Een aantal tips van onze reporters om dit te vermijden:
– Wacht met naar de WC gaan, vaak moet je eerst een stempel halen en daarvoor betalen, terwijl ze later op de dag gewoon iedereen in en uit laten lopen
– Maak je WC stempel nat, en breng het op elkaar over
– Maken ze bij het toilet gebruik van bandjes? Doe hem zo los dat je het onderling kan wisselen

7. Maak een vakantie van je festival
Festivals in het buitenland, zijn in vergelijking met NL, super cheap. Sziget is bijvoorbeeld helemaal niet duur, voor zeven dagen feesten. Ook het eten & drinken is hier lekker goedkoop. Plak er nog een weekje achteraan in Hongarije, en je hebt een prima (niet al te dure) vakantie!

8. ‘Werken’ op festivals
Vele festivals zijn op zoek naar vrijwilligers. Aan wat voor soort taken moet je dan denken? Meehelpen met het opbouwen en/of afbouwen van het terrein, kaartcontrole,  bardienst, informeren en helpen van bezoekers enz. In ruil hiervoor krijg je vaak gratis kaarten, muntjes en mogelijk nog een leuk personeelsfeest. Check de officiële websites van festivals of ze nog mensen zoeken.

9. I’M IN app
Ken je de app I’M IN al? Met deze app kun je namelijk gratis kaartjes voor feestjes/festivals winnen. Toegegeven: het zijn vaak niet de beste festivals, maar er zitten zeker wat leuke tussen. Het enige wat je hoeft te doen is je (gratis) aan te melden.

10. Winacties, wel eens meegedaan?
Vaak denk je bij winacties dat je op voorhand al kansloos bent, maar heb je überhaupt ooit wel eens meegedaan? Ook op onze site hebben we in het festivalseizoen regelmatig een winactie online staan. Wat is nou de moeite om een bericht te liken, in ruil (voor mogelijk) gratis kaartjes? Succes!

11. Wordt reporter van Festival Fans
Als Festival Fans reporter krijg je gratis tickets voor festivals. Natuurlijk staat daar wel wat tegenover. Zo dien je nieuws over het betreffende festival te plaatsen, een report te schrijven en foto’s te maken. Je joint wel een gezellige team. Twee keer per jaar gaan we wat leuks doen met z’n allen. Lijkt het je leuk om het laatste festival nieuws te verslaan en stukjes te schrijven? Meld je dan hier aan.

Heb jij nog goede bespaartips? Laat het weten in de comments!

26 mei 2015

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter