Report: Best Kept Secret 2016

Report: Best Kept Secret 2016

Het is weer (een druilerige) maandag, en deze keer komt de maandag dip harder binnen dan op elke andere maandagen. Best Kept Secret 2016 zit er namelijk weer op. De tenten, regenlaarzen en poncho’s zijn opgeborgen en de zonnebril houden we na een heerlijke zonnige zondag nog bij de hand. De roes is nog niet volledig uitgeslapen, en het liefst blijven we nog even wegdromen met melancholische klanken op de achtergrond, maar we moeten er aan geloven: de week is weer begonnen.

25.000 bezoekers (waarvan meer dan 1/3e Belg) hebben het afgelopen weekend de muzikale safari in Hilvarenbeek meegemaakt. Je moest echter wel op tijd komen, om je tentje op te zetten en favoriete band te aanschouwen. De doorstroming naar het parkeerterrein kan namelijk  beter. Zelfs als je werd afgezet stond je in de file. Gelukkig ben je warm gelopen, alvorens je voet zet op het festivalterrein, waar maar liefst vijf stages en genoeg diverse foodtrucks en drankkraampjes klaar staan voor drie geweldige dagen.

Hoewel de (slechte) weervoorspelling voor zaterdag helaas klopte, was deze dag gewoon uitverkocht. Zeg nou zelf, rond stampen in de modder heeft natuurlijk ook wel iets! Vrijdag pakte Christine & The Queens de festivalgangers in. Zaterdag zorgden de Editors voor plensbuien van gouden regen en kregen zij het hele publiek mee, wat nog niet eerder gebeurd was tijdens het weekend. De zaterdag kon niet meer stuk en of dit nou kwam door de Editors of door de euforische Belgen (die flink consumeerde na een overwinning op de Ieren) het maakt ook niet uit! Alleen jammer voor de zuiderburen dat Black Box Revelation, een rockduo uit België, op precies hetzelfde tijdstip mocht aftrappen als de Rode duivels. Voetbal boven muziek, blijkt maar weer!

Air speelde rond acht uur en leek gemaakt voor een after diner dip. Het Franse duo bracht dromerige klanken ten hoor en liet ons nog even nagenieten van al het lekkere eten wat BKS in de aanbieding had. Voor minder slaperige festivalgangers werd er gedurende het festival door Dan Snaith, de man achter Caribou en Daphni, een knap staaltje muziek gemaakt. Beginnend bij stage Four, waar Snaith  met funky en disco tracks onze benen opwarmde, konden we hem later aanschouwen bij stage Two, waar hij samen met drie anderen mannen Caribou vormt; bekend van de hit ‘Can’t do Without You’. De kenners en bezoekers van BKS 2014, prijzen zijn elektronische klingels, zuivere kopstem en het werk van zijn band en noemen het een goede revanche van het optreden in 2014!

Naast de Editors, was een van de hoogtepunten op zaterdag  het duo Bob Moses. Deze Canadezen gevestigd in Brooklyn, wisten de temperatuur in de schuur goed omhoog te brengen. Ondanks de warmte, brachten hun diepe housetracks met akoestische elementen mierentieten op ons hele lichaam.

Gelukkig voor de camping gasten en dag bezoekers van de zondag, was de laatste dag een zonnige met veel goede namen op het programma. VANT, Israel Nash, Asgeir en Band of Horses, een kleine greep van het zondag programma. Met om stipt acht uur de aftrap van Two Door Cinema Club, een Noord-Ierse band opgericht in 2007. TDCC wist oude hits af te wisselen met smeuïge nieuwe nummers zoals de net uitgebrachte ‘Are we Ready’. Er werd gedanst in de avondzon op de stem van de roodharige zanger, en niet zo’n beetje ook niet.

Jamie XX sloot het BKS Festival 2016 af en dat werd gewaardeerd door het hele terrein! Volgend jaar opnieuw feest in het Safaripark. Voorspelling voor de volgende editie: zon, zon en nog eens zon en weer een paar vette headliners zoals de Editors en TDCC.

16,17,18 juni 2017 staat genoteerd!!

 

Fleurine Rasenberg

20 juni 2016

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter