Bevrijdingsdag 5 mei: wie, wat en waar?

Bevrijdingsdag 5 mei: wie, wat en waar?

5 mei staat in teken van de vrijheid, die we tot de dag van vandaag in Nederland hebben en waar we als land trots op mogen zijn. Dit wordt zoals elk jaar gevierd doormiddel van mooie festivals. Elk jaar heeft Nederland nieuwe Ambassadeurs van de Vrijheid en dit jaar zijn dat MEAU, Tabitha en Froukje

In 1945 was ons land: het Koninkrijk der Nederlanden vrij van onderdrukking. 5 mei wordt gevierd om ons als Nederlanders bewust te houden voor de vrijheid, hoe dankbaar we mogen zijn voor de mensen die voor ons land gevochten hebben. Een belangrijk stukje geschiedenis die herdacht en gevierd moet blijven worden. Zoals elk jaar worden er over heel Nederland festivals georganiseerd met de leukste artiesten. Dit jaar in 11 provincies waaronder 13 steden. Wil je meer weten over deze festivals kijk dan op deze pagina.

Van facebook Bevrijdingsfestival Overijssel

Utrecht
Er was veel teleurstelling ontstaan in Utrecht toen bekend werd gemaakt dat hun bevrijdingsfestival dit jaar niet door zou gaan, vanwege financiële redenen. Niet getreurd, want het gaat tóch door. Mensen waren al crowdfundingen gestart maar uiteindelijk is het de steun van het K.F. Hein Fonds en Koninklijke Grolsch die er voor heeft gezorgd dat het feest in Utrecht op 5 mei alsnog door mag gaan!

Ambassadeurs van de vrijheid
Vorig jaar waren het Donnie, Susan en Freek, Fresku en Duncan Laurence die benoemd werden tot Ambassadeurs van de Vrijheid. Dit jaar wordt het stokje over gedragen naar MEAU, Tabitha en Froukje.

Ambassadeurs van de vrijheid 2023

Foto van websitehttps://www.4en5mei.nl/

De drie talentvolle zangeressen hebben ieder hun eigen reden om deze naam te dragen en het land rond te vliegen, om op zoveel mogelijk bevrijdingspodia op te treden.

Voor Froukje staat muziek voor verbinding, ze is te zien in Overijssel, Groningen, Den Haag, en Haarlem.

Volgens Tabitha schiet de wereld tekort aan liefde, ze komt de vrijheid vertegenwoordigen op Friesland, Overijssel en op de Amstel.

MEAU vindt het belangrijk dat de vrijheid gevierd wordt, zij is aanwezig in Limburg, Drenthe en Flevoland!

Wil jij aanwezig zijn op op een van de bevrijdingsfestivals? Houdt de site dan goed in de gaten voor meer informatie!

 

 

 

24 februari 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter