Bijzonder moment voor Green Deal Circular Festivals tijdens ADE

Bijzonder moment voor Green Deal Circular Festivals tijdens ADE

Een bijzonder moment voor Green Deal Circular Festivals. In een bericht hebben ze laten weten, dat op vrijdag 21 oktober 23 Europese festivals zich hebben aangesloten bij hun organisatie. Tijdens ADE hebben zij getekend voor een samenwerking tussen festivals en steden om hun impact in de circulaire overgang te vergroten. Daarmee is het aantal deelnemende partijen verdubbeld.

De Green Deal Circular Festivals (GDCF) stimuleert duurzame innovatie en samenwerking in de Europese festivalwereld. Het doel is om al deze festivals tot 2025 circulair en klimaatneutraal te maken. Dit doen ze door verduurzamingsinnovaties te maken in de energie, het eten en drinken, reizen en transport, materialen en water. Ook recyclen is een belangrijk punt in deze Green Deal. Tijdens ADE Green presenteerde Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg de eerste circulaire campingtafel, gemaakt van gerecycled campingafval van de laatste editie van Lowlands. Zo willen ze laten zien wat ze met z’n allen kunnen bereiken met de samenwerking.

Tijdens de ADE Green conferenties hebben onder anderen: Amsterdam Dance Event, Pukkelpop, Sziget Festival & Zwarte Cross deelgenomen aan de GDCF. Daarnaast heeft Awakenings die al sinds 2020 deelneemt aan het initiatief dit jaar ook eindelijk kunnen tekenen. Bij dit verdrag wordt er afgesproken om samen de duurzaamheidproblemen te verminderen. Op dit moment nemen maar liefst 43 verschillende festivals uit 14 Europese landen mee aan het samenwerkingsverband.

26 oktober 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter