5x Bijzondere locaties tijdens ADE 2023

5x Bijzondere locaties tijdens ADE 2023

Één ding dat ADE uniek maakt van andere festivals is alle verschillende locaties van de feesten in de stad. In dit artikel vertellen we jullie over de bijzondere locaties van de festivals en feestjes tijdens Amsterdam Dance Event 2023.

1. Gashouder

We beginnen dit artikel in het noordwesten van Amsterdam met de Gashouder. Als je tijdens ADE naar een van de Awakenings feesten gaat, dan is de kans groot dat je hier gaat feesten. Awakenings heeft namelijk de volgende feesten in de Gashouder: ADE: Awakenings – 9X9 invites, ADE: Awakenings x Adam Beyer Presents Drumcode, ADE: Awakenings x Adriatique presents X, ADE: Awakenings x Joris Voorn, ADE: Awakenings Saturday en ADE: Awakenings Sunday.

En er is natuurlijk ook een reden waarom Awakenings hier al deze feesten geeft. De Gashouder is rond en heeft een industriële look dat in combinatie met de coole belichting en special effects maakt het ideaal voor een goede rave. In voorgaande jaren schoot er ook regelmatig vuurwerk door de zaal.

gashouder

2. NDSM-Werf/Loods

Een andere industriële locatie die niet mag missen in dit lijstje is de NDSM-Werf/Loods dat zich bevindt in het noorden van Amsterdam. Allereerst de Loods: hier zullen de volgende feesten van DGTL  gegeven worden: ADE: DGTL Thursday, ADE: DGTL House of Love by Folamour, ADE: DGTL x Röyksopp, ADE: DGTL x The Blessed Madonna presents We Still Believe, ADE: DGTL Saturday en ADE: DGTL Gou Talk with Peggy Gou

Vroeger werd het gebruikt als Scheepsbouwloods en nu wordt er keihard in gefeest. De locatie is een lange vierkante loods en dus ook erg industrieel en uniek wat perfect past bij de artistieken stijl van de DGTL feesten.

De NDSM-Werf is ook erg industrieel en uniek, maar meer een open en groter terrein omdat het buiten is. Vanwege de ruimte, openheid en industriële/artistieke uiterlijk is deze locatie erg passend voor het ADE Into the Woods festival dat daar zal plaatsvinden op vrijdag en zaterdag. Naast het Into the Woods weekend zal er op zondag een gratis feest gegeven worden genaamd ADE Hangover.

De NDSM-Werf en Loods liggen dichtbij Amsterdam Centraal station. Je kunt vanaf daar de F4 pont pakken direct naar het terrein.

ndsm-loods

ndsm-werf

3. Johan Cruijff Arena

Veel mensen zullen hier al geweest zijn voor het kijken van een voetbalwedstrijd van Ajax of misschien zelfs het Nederlands elftal, of voor een concert. Zaterdag 21 oktober wordt deze locatie gebruikt voor een van de en misschien zelfs wel het grootste feest van ADE: Amsterdam Music Festival (AMF)! Vanwege de grootte van het stadion is deze locaties ideaal voor een groot feest. De locatie heeft namelijk een capaciteit van 55.885 mensen en genoeg opties voor een mooi decor dat ook elke editie weer super gaaf is.

De Johan Cruijff ArenA ligt in de Bijlmer op korte loop afstand van station Bijlmer ArenA.

amf

4. RAW Factory

Deze locatie, die zich bevindt in Amsterdam zuidoost, is ontworpen als vliegtuighanger en heeft daarom een simpele look met erg veel glas. Naast dat G-Star Raw hun hoofdkantoor in dit gebouw gevestigd zit, zal Audio Obscura ADE hier ook verschillende event verzorgen van donderdag 19 oktober tot en met zaterdag 21 oktober.
raw-factory

5. Het Rijk van de Keizer

Mijn persoonlijke favoriet uit dit lijstje is wel Het Rijk van de Keizer dat zich bevindt in Amsterdam west. ZeeZout heeft een uitstekende keuze gemaakt om op deze locatie ZeeZout ADE Friday en ZeeZout ADE Saturday. Wat deze locatie zo bijzonder maakt, en ook een ideale keuze is voor ZeeZout ADE is dat het één en al natuur en groen is. Dit zorgt voor een unieke sfeer terwijl je geniet van house, techno en trance platen.

het-rijk-van-de-keizer

11 oktober 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter