Brussel zal in 2024 geen CORE Festival hebben

Brussel zal in 2024 geen CORE Festival hebben

CORE Festival dat dit én vorig jaar in Brussel plaats vond, zal in 2024 niet weer in Brussel plaatsvinden. Waar dan wel?

CORE Festival is in 2022 gestart als samenwerking tussen twee andere grote Belgische festivals: Rock Werchter en Tomorrowland. In 2022 en 2023 vond het plaats in het Ossegempark in Brussel, maar nu is er dus slecht nieuws. CORE heeft namelijk het volgende op hun website gezet:

“In 2024 zal er geen CORE Festival in Brussel plaatsvinden. De pauzeknop wordt ingedrukt. Daar zijn echter goede redenen toe. In 2023 kende CORE een eerste buitenlandse editie in Tulum (Mexico) die meteen uitverkocht was. Begin 2024 strijkt het festival opnieuw neer in Tulum, niet één maar twee weekends op rij. CORE geniet van veel buitenlandse belangstelling. Nog meer bijkomende internationale events worden momenteel op haalbaarheid getoetst. De ambities van het team zijn hoog. En daarom worden er prioriteiten gesteld. De focus wordt in 2024 even verlegd, van Brussel naar de rest van wereld. De samenwerking met Stad Brussel was altijd zeer constructief en beide partijen houden de deur open om in de nabije toekomst de draad terug op te pikken.”

 

core-mexico

Vervelend nieuws dus voor de gene die er weer naar uitkeken. Wel begrijpelijk vanwege het grote succes in Mexico. Bovendien betekent het niet dat dit het einde is van CORE in Brussel, als je een pauze knop indrukt kan er ook weer een play knop ingedrukt worden. Of, en zo ja wanneer dat gebeurd is nog maar even de vraag.

25 september 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter