Report: Castle of Love 2014

Report: Castle of Love 2014

Vandaag 16 augustus 2014 een kijkje nemen op het uitverkochte Castle of Love, een festival in het verre Zuiden vlakbij de Duitse grens. We weten dat Nederland niet altijd zonzeker is en er waren al wat enkele buien gevallen op deze zaterdag dus de gele poncho’s zaten al in onze tas.  Met de auto trotseerden we de buien en moesten we toch even goed zoeken waar het kasteel van de liefde zich bevond.  We hadden geen behulp van festival borden of een navigatiesysteem, maar de galmende muziek en de fans die we over straat zagen paraderen op weg naar het festival, hielpen ons de weg vinden naar Castle of Love.  Het parkeren was wat nieuws voor ons, we mochten namelijk met onze auto tussen de koeien parkeren. Genoeg plek voor alle bezoekers, bewaakt en de parkeerplek was op een reëele loopafstand van de unieke locatie waar het festival zich bevond.

Het festival wordt elk jaar georganiseerd op een landgoed bij kasteel Erenstein in Kerkrade. Een prachtige aangelegde tuin, welke natuurlijk na het festival wel wat vertrapt is.  Het kasteel stond als middelpunt welke werd omgeven door water waar het publiek deels op stond door middel van drijfblokken. Keek je liever naar de DJ’s vanaf het water, dan kon je een waterfietsen in romantische zwaan bootjes. Bij dit kasteel was de mainstage opgebouwd welke opvallend uniek was; een soort fabriek waar special effecten zoals stoom, vuur en water samen ontstonden met de beats van de DJ’s.  Naast de mainstage waren er nog vier andere outdoor stages met allemaal de naam liefde in een andere taal. De prachtige tuin was versierd met lampjes, grote harten, citaten over de liefde en natuurlijk alle bezoekers die het festival maakten. De paden en het gras hadden ze op sommige plekken met houtsnippers bedekt, zodat de schoenen toch enigsinds moddervrij bleven.

castle-of-love-report

Voornamelijk veel jongeren in de leeftijd 20-30 jaar waren aanwezig op het festival, maar ook genoeg ouderen welke los gingen op feest DJ ruud, The Partysquad, Yellow Claw, Sam o’neal, Erik E, La Fuente en rapper Sjors een greep namen van een heleboel artiesten  die het podium mochten betreden om hun kunsten te laten zien en het publiek te voorzien van voornamelijk dance en house hits. Op de kleinere podia werd techno gedraaid en zelfs wat apres ski hitjes maar deze waren opvallend leeg.

Enzo Zanetti, een DJ die elk jaar draait op Castle of Love en vandaag mocht draaien voor de Partysquad vertelde ons Castle of Love is een gezellig festival waar de sfeer altijd top is. Dit jaar mocht ik voor de 3e keer draaien op dit mooie festival!! Gezellige mensen ! Goeie sfeer !! En een hele goede organisatie !! Altijd weer leuk om hier terug te komen.’ Naast muziek kon je genieten van een gratis massage, welke helaas alleen toegankelijk was voor de VIPs, net als de exclusieve cocktails en mixdrankjes. Stands met zonnebrillen, gadgets en andere leuke ongein miste wel, en zou ook heel goed op dit festival passen. Barvoorzieningen waren er voldoende, qua plek stonden ze niet erg logistiek en stonden er wel wat lange rijen, maar naar enkele minuten wachten krijg je een koud vers getapt biertje. Munten kocht je per vier stuks voor €10,-, een regel waar wij zelf niet echt fan van zijn. Van de munten kon je bier, fris of mixdranken kopen en natuurlijk kon je wat te eten halen nadat je de nodige energie had verbruikt met het dansen. Er stonden genoeg eetkraampjes met  voornamelijk vette happen zoals pizza, friet en kip saté, waar je dan ook voor de kwaliteit veel munten aan kwijt was. Een nadeel wat ik van meer fans van Castle of Love heb vernomen is dat de toiletten een grote ramp waren. De reinheid, omvang, toe-  en uitgang zijn een belangrijk punt van aandacht voor de komende jaren.

Ondanks het herfstachtige weer vonden wij het ook een groot feestje, en stond iedereen met zijn zonnebrilletje op te springen, hakken en bouncen. De sfeer was goed, iedereen genoot van de muziek en de avond werd afgesloten met vuurwerk en veel handen in de lucht. In het donker zijn we uiteindelijk weer uit het weiland gereden om terug te keren naar het rustige Maastricht. Een waterig maar geslaagd festival.

Tot de volgende keer,

Fleurine met hulp van mijn Lotte van Delft

22 augustus 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter