Concert at SEA: Dansen aan zee!

Concert at SEA: Dansen aan zee!

Concert at SEA is voor mij en mijn vriendinnengroep inmiddels een jaarlijks ritueel geworden. Na de eerste keer wisten we dat dit een blijvertje zou worden en we zijn nu al vijf keer geweest. Het concert wordt nu al voor de 9de keer georganiseerd en wordt ieder jaar een stukje groter en bekender. C@S 2013 was dus ook uitverkocht en ik adviseer voor wie naar C@S 2014 wil, dan dus ook niet tot het laatste moment te wachten met het kopen van tickets.

Concert at SEA is geen dance festival, zoals de meeste festivals op Festival Fans. Het is een festival met goede, (meestal) Nederlandstalige artiesten. Het is een concert voor alle leeftijden, en deze kom je dan dus ook tegen. Van genietende vijftig plussers tot kinderen die tussen je door de lege bekers aan het verzamelen zijn voor muntjes. Ook de line-up is op deze grote doelgroep ingesteld. Artiesten die Concert at SEA al meerdere keren hebben opgetreden zijn bijvoorbeeld Guus Meeuwis, Racoon, Kane en natuurlijk BLØF, die het concert bedacht hebben en het jaarlijks organiseren. Het is een festival van meezingen, omarmen en liefhebben.

De ligging van het concert kan echt niet beter. Het wordt gehouden op Brouwersdam (zie foto) en wanneer bijvoorbeeld Racoon ‘Everyday I Love You More’ of ‘Oceaan’ aan het zingen is zie je de zon onder gaan in de zee, wat zorgt voor een moment van optimaal genieten. Een ander voordeel van de locatie is dat de dam schuin afloopt waardoor, als je achteraan staat, je het nog steeds goed kan zien. Zoals op de foto te zien is, is het terrein verdeeld over 2 plateaus. Op het ene plateau staat het hoofdpodium en op het andere is een klein podium. Daar staat ook een tent met de ‘silence disco’ waar je lekker met je voeten in het zand kunt dansen. Als het op het hoofdpodium ‘s avonds rond een uurtje of half 1 is afgelopen trekt de jeugd meestal nog naar het kleinere plateau waar het feest nog even doorgaat.

Wat eten en drinken betreft hebben ze voor ieder wat wils. Van Indisch tot aan pannenkoeken en van friet tot aan churros (zie de vele witte tentjes op de foto). Het eten en drinken is wel tegen een duur festival prijsje, maar daarentegen valt het festival zelf reuze mee qua prijs. Een weekend kost €65, terwijl je voor een concert van bijvoorbeeld Guus Meeuwis al zo’n €75 kwijt bent. Op de site kun je kijken voor overnachting arrangementen, maar je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om er een paar dagen Zeeland aan vast te plakken.

6 mei 2014

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter