Verbreed je horizon! De beste rockfestivals over de grens

Verbreed je horizon! De beste rockfestivals over de grens

Van harde metal tot classic-rock en van Indie- tot progressieve rock. Festivals met rockbandjes zijn er in alle vormen en maten. Misschien is ons eigen landje nog niet zo’n ster in het organiseren van rockfestivals, maar andere landen weten er alles van! Ze pakken groots uit en dat betekent dat wij onze horizon moeten verbreden. Geen festivalletje meer bij je dorp om de hoek, nee, wij moeten de grens over. Dus hup! Koop een van (á la Woodstock) en tour naar de beste rockfestivals in Duitsland, België of misschien nog wel verder…

Sziget Festival
Éen week in het jaar staat de hoofdstad van Hongarije compleet op zijn kop. Het Óbuda-eiland midden in Budapest wordt dan omgetoverd tot het grootste feesteiland van Europa genaamd ‘Sziget’ (funfact: Sziget is het Hongaarse woord voor ‘eiland’). Oké, het is misschien niet een specifiek rockfestival maar met de Foo Fighters en Florence + the Machine als headliners past het festival pretty good in dit rijtje thuis. Maar ook The 1975, IDLES en Yungblud zijn goede namen voor rockliefhebbers. Naast alle toffe artiesten vind je op dit festival 24 uur per dag theater, sport en kunst, haal je nachten door op afterparties op de camping (partytent kopen?) en maak je kennis met opkomende artiesten. Al met al een festival waar je ooit in je leven geweest moet zijn, niet waar!? Begin snel met sparen en misschien zien wij jou van 7 tot en met 13 augustus op Sziget.

Rock Am Ring
Het Duitse festival Rock am Ring is een driedaags muziekfestival op de Nurburgring nabij Adenau in de Eifel. Dat zegt je waarschijnlijk vrij weinig maar daar hebben we Google Maps voor. Het ligt in ieder geval twee uurtjes rijden vanaf Limburg. Niet heel ver dus. En dat heb je er zeker voor over wanneer je de line-up van Rock am Ring 2019 hoort: Foals, Bastille, The 1975 en Bring Me The Horizon. En dit is nog niet eens de helft. Benieuwd naar alle namen? Check het in onze de festivalpagina. Voor €219,- kun je van 7 tot en met 9 juni genieten van de beste rockmuziek.

Rock Werchter
Rock Werchter – de naam zegt het al – is een pop- en rockfestival in het dropje Werchter (een deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Rotselaar). Het festival behoort tot een van de grootste festivals van Europa, door het programma maar ook door alles eromheen; de goede sfeer en het food- en drankaanbod. Van 27 tot en met 30 juni 2019 wordt Rock Werchter alweer voor de 45e keer gevierd! De eerste namen zijn al bekend. Are u ready? Florence + the Machine, Jungle, Macklemore, Tool en The Cure staan in juni op dit vette festival. Rock Werchter maakt de komende tijd nieuwe namen bekend dus hou Festival Fans goed in de gaten. Een combi ticket voor alle vier de dagen kost €243,-.

Hurricane
Het Hurricane Festival, of kortweg Hurricane, is sinds 1997 een van de grootste alternatieve rock- en popfestivals. Het festival vindt plaats in de Duitse plaats Scheeßel, niet ver van Bremen (gebruik maar weer Google Maps). Samen met Southside Festival – dat op dezelfde dagen plaatsvindt en ook met ongeveer dezelfde line-up – zijn deze twee de populairste festivals van Europa. Het festival kent een rijke geschiedenis en streeft ernaar om iedere keer weer de grootste namen in alternatieve rock, electronica en pop te ontvangen. Wat hebben ze voor 2019 in petto, horen we je denken. Onder andere de Foo Figthers, Mumford & Sons, The Cure, Wolfmother, Cigarettes After Sex en Interpol! Als je daar geen u tegen zegt, weten wij het ook niet meer. Voor het hele programma check je onze festivalagenda. En o ja, de tickets zijn al bijna allemaal uitverkocht dus wees er snel bij!

Graspop Metal Meeting
Graspop Metal Meeting, is de officiële naam van het vierdaagse metalfestival in Dessel. Dit ligt in de Belgische provincie Antwerpen, wat ons wél bekend in de oren klinkt, toch? Ieder jaar weet dit Belgische festival weer een euforische line-up uit de hardrock- en metalscene te presenteren. Zo stonden vorig jaar onder andere Guns ’N Roses, Iron Maiden, Volbeat en Ozzy Osbourne op het programma. Maar ook dit jaar ziet de line-up van Graspop er niet minder uit. Op donderdag staat onder andere Aborted op de planning, op vrijdag verwachten we Stone Temple Pilots, Within Temptation en Slayer, op zaterdag Agnostic Front, Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators en Slipknot en op zondag zijn de afsluiters Carcass, Power Trip, Sabaton en niemand minder dan de legend KISS. Een combi-ticket kost €210,- en voor éen losse dag betaal je €99,-.

We hebben ons best gedaan om de tofste rockfestivals op een rijtje te zetten maar natuurlijk was dit nog niet alles. Neem nog bijvoorbeeld Rock for People in Tsjechië, Main Square in Frankrijk en Glastonbury Festival in de UK. Al met al zijn er voor de rockliefhebbers onder ons genoeg keus in festivals! Festival Fans kan in ieder geval niet meer wachten tot het festivalseizoen eindelijk kan beginnen. In de tussentijd, stay stuned, want wekelijks lees je op onze website de allernieuwste nieuwtjes uit de festivalscene!

Volg je ons ook al op de socials? Check onze Instagram én Facebook voor de tofste nieuwtjes en acties!

Beeld: Facebook Graspop | Foo Fighters

11 december 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter