De beste voorbereiding op een koningsdag festival

De beste voorbereiding op een koningsdag festival

Deze week is het Koningsdag dus hopelijk heb je jouw oranje outfit al klaarliggen! Tuurlijk heb je wel wat meer voorbereiding nodig voordat je het festivalterrein betreed, hier hebben wij wat tips zodat jij niks vergeet!

Het weer

We zien het al een beetje voorbij komen maar het zal niet bepaald de zonnige dag worden waar we ons zo op verheugd hebben. Dat mag de pret niet bederven. Fanatiek dansen en samen met je vrienden elkaar warmhouden als het langzaam avond wordt.

Wat wordt het voor weer op Koningsdag 2023?

Afbeelding van Gids.Tv

Heb je al een tijdje je outfit klaarliggen en is hij toch iets te fris voor de weersvoorspelling? Zorg dan dat je een leuk jasje erover heen doet. Misschien wel een sjaal, eventueel een leuke muts of hoed in een oranje kleur, die zullen nog best makkelijk te vinden zijn. Lees dit artikel voor wat outfit inspiratie.

Wie, wat, waar?

Het is altijd fijn om van te voren alvast te weten wanneer en op welke stage je favoriete artiesten zullen optreden. Inmiddels hebben veel Koningsdag festivals hun timetables bekend gemaakt. Die kan je bekijken op onze website als je via de Koningsdag agenda naar je gekozen festival gaat. Handig om bij te houden zodat jij weet waar jij en je vrienden sowieso vooraan moeten staan!

Het blijft een dingetje, die tickets die je al zo lang in je mail hebt staan en ze bij de ingang ineens last-minute moet gaan zoeken. Voor iemand die nooit zijn email weggooit is het zoeken als een speld in een hooiberg. Dus je zal deze tip al zien aankomen, ga hem NU alvast zoeken en voorkom deze paniek. Dit geld ook voor je legitimatiebewijs, als je die niet op zak hebt en ze vragen er om, kom je niet binnen.

Muntjes halen van te voren is ook altijd handig, zeker bij een gratis festival met gratis entree zullen veel plekjes zijn waar je van te voren muntjes kan halen. Kom op tijd en voorkom dat je lang in de rij moet staan en de eerste paar optredens hierdoor mist.

Weer naar huis

Als je van het ver vooruit plannen bent en goed gaat op veel structuur hoeven wij jou dit waarschijnlijk niet te vertellen. Het is handig om je heen en terugreis van te voren goed te bepalen, met de tegenslagen zoals extreme drukte en eventuele treinen die besluiten niet meer te rijden mee te in te calculeren. Als je de hele dag op een festival hebt gestaan kan het goed zijn dat je daarna moe bent en lekker naar huis wilt. Als je op het laatste moment pas vervoer gaat regelen kan die reis een stuk langer duren. Zorg dat je samen met je vrienden dit goed met elkaar afstemt en altijd een plan B (misschien zelfs C) hebt!

Late-bird

Mocht je er al die tijd nog niet uit zijn of je nou wél of niet naar Koningsdagfestival wilde gaan en je nu toch besloten hebt ergens op de laatste minuut aan te sluiten. Klik dan hier op onze Koningsdag festival agenda en kijk waar je nog tickets voor kan halen of waar gratis entree is:)

Hopelijk hebben we jou kunnen helpen om zo goed voorbereid Koningsdag te kunnen vieren, een goede voorbereiding zorgt er voor dat jij optimaal kan genieten. Op welk festival zien we jou 26 of 27 april?

25 april 2023

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter