Dé checklist voor kingsday

Dé checklist voor kingsday

YAY, onze willy is jarig! En dat vieren we natuurlijk allemaal uitbundig mee. Een festival hier, een feestje daar of gewoon wat slenteren door de stad. Overal is gezelligheid op koningsdag. Maar voordat je je eerste biertje achterover slaat is het misschien handig om aan de volgende dingen te denken. Gewoon, voor de zekerheid, want je weet immers maar nooit waar je terecht komt en wat het Hollandse weertje ons brengt.

Laagjes. Je oranje outfit heb je natuurlijk al weken klaarliggen. Maar heb je eraan gedacht om laagjes aan te trekken? Want ja, je woont in Nederland. Dus dat het ene moment het zonnetje schijnt en het andere moment een hevige windstoot voorbij raast, is geen verassing. Doe wat laagjes aan, zodat je dingen uit of juist aan kan doen wanneer het kouder of warmer is.

Regenponcho. Je hoeft echt niet de hele dag met zo’n on-stylish ding de stad in, maar een in je tas hebben is wel zo handig. Het weer in ons landje zit vol verassingen dus een onverwachtse regenbui is niets nieuws.

Zonnebril. Maar bij een fashionable oranjeoutfit hoort natuurlijk een mooie planga. (Oh, ik bedoel zonnebril) Want stel dat de zon zich toch zou laten zien hè.

Contact geld. Oké, nu genoeg over je outje. Denk eraan om contactgeld of tenminste klein geld bij je te hebben. Zo kun je snel overal betalen en hoef je niet halsoverkop op zoek naar een pinautomaat (waar meestal ook nog eens lange rijen staat).

Bier. Zorg dat je op tijd je drankvoorraad inslaat. Sommige supermarkten zijn dicht of sluiten tijdig. En stel je voor, dat je geen bier hebt!?

Openbaar vervoer. Reis je met het openbaar vervoer, zorg er dan voor dat je ov-chipkaart opgeladen is én dat je 9292 goed checkt. De stations RAI en Nieuwmarkt zijn de hele dag afgesloten. Voor de studenten onder ons; helaas, we moeten payen op deze dag.

Have fun!

p.s: Volg je ons al op Insta? Festivalfans_nl

via GIPHY

Stephen Arnold

26 april 2018

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter