De leukste 16 plus festivals

De leukste 16 plus festivals

Ben je zestien of zeventien jaar oud en wil je graag leuke festivals bezoeken? De leeftijden van festivals liggen helaas meestal op minimaal achttien jaar, maar dat betekent niet dat 16+ festivals niet bestaan! Wij zijn op een zoektocht gegaan en hebben dan toch nog een paar mooie festivals gevonden die voor alle leeftijden-, of in ieder geval 16+ toegankelijk zijn. Naast de leeftijd letten we ook op de bereikbaarheid met het OV.

Wil je graag naar feesten of festivals met zestien plus leeftijd dan moet je soms wat verder kijken dan onze eigen grenzen. In België heb je namelijk wat meer festivals gericht op deze doelgroep omdat daar ook de alcoholgrens op 16+ ligt.

Sunrise Festival is er daar een van. Het festival vindt plaats in De Lilse Bergen in België. Sunrise is niet alleen een 16+ festival, je mag ook mee feesten als je in het jaar 2019 nog 16 jaar oud wordt! Je kan daar genieten van het weer, het water en de heerlijke muziek. Er zijn verschillende soorten muziekstijlen. Famke Louise, Mark With A K, Tony junior zijn artiesten die je daar onder andere kan horen.

In België heb je verder andere grote 16+ festivals als Rampage, Rock Werchter en Laundry Day. De bereikbaarheid is af en toe wat lastig, maar kijk daarvoor eens op de site van onze partner Partybussen.nl. Ze bieden busvervoer aan vanuit heel veel (opstap) plaatsen in Nederland. Op zowel de heen- als terugreis kun je dan gezellig met je vrienden samen reizen.

In Nederland begint Koningsdag er weer bijna aan te komen en iedereen wil dat natuurlijk goed vieren. Er zijn dan ook genoeg festivals op deze dag (zaterdag 27 april), maar weinig feestjes voor achttien jaar en jonger. Kingdance is wel voor alle leeftijden en wordt in Zwolle gevierd. De kaartverkoop van Kingdance is al even bezig.

Ook Dancetour organiseert al vele jaren festivals voor alle leeftijden in heel Nederland. Hierdoor is het voor iedereen erg toegankelijk.

Dancetour heeft verschillende toursteden. In Arnhem zijn ze er op 21 april, in Dordrecht op 27 april, in Lelystad op 30 mei, in Breda op 9 juni, in Goes op 28 juli, in Tilburg op 18 augustus en in Doetinchem op 29 augustus 2019. Elke stad heeft een verschillende line-up. Maar verwacht vooral veel dance muziek op de Dancetour feestjes.

Nog een gratis festival: Parkpop in Den Haag. Dit jaar vindt het feest op zondag 30 juni plaats van 13:00 uur t/m 21:30 uur. Op dit festival kan je veel pop muziek verwachten. Naast het feit dat je geen geld hoeft te betalen voor een ticket is Parkpop ook nog eens toegankelijk voor alle leeftijden.

Ben je nou meer een fan van hardcore of hardstyle? Dan is Phoenix Festival zeker een aanrader! Phoenix is een van de weinige hardstyle festivals in Nederland waar je als zestienjarige (legaal) naar binnen mag.  Dit festival vindt plaats in Rekken, Nuland op 11 mei 2019. Radical Redemption, Party Raiser en Rebelion zijn enkele van de artiesten die er zullen zijn. Het festival is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Op zoek naar een festival in Noord-Holland? Zandstock is een tweedaags festival met verschillende muziekstijlen en te bezoeken voor elke leeftijd. De kaartverkoop start op zondag 14 april. In Limburg vindt op zaterdag 18 en zondag 19 mei de 15e editie plaats van het Groove Garden Festival. Dat betekent dat ze groots zullen uitpakken dit jaar. De tickets zijn al even in de verkoop dus wees er  op tijd bij!

En welk mega festival kunnen we natuurlijk niet vergeten in deze lijst? Juist, Lowlands! het festival vindt plaats van vrijdag 16 t/m zondag 18 augustus in Biddinghuizen. De kaartverkoop is sinds kort gestart en weekend tickets zijn te koop voor €210. Ook een groot deel van de line-up staat al online. Wat te denken van bands als The Prodigy en Twenty One Pilots. Wacht niet te lang met het aanschaffen van tickets, de kans is groot dat Lowlands uitverkoopt.

We hebben ook nog een bijzonder festival gevonden! Het feest We Are The Future is namelijk alleen toegankelijk voor jongeren tussen de 12 en 17 jaar oud. Ben je dus 18 jaar of ouder dan wordt je daar niet binnen gelaten. Vorig jaar waren er artiesten als Lil’ kleine, Bizzey en Jonna Fraser aanwezig. Het festival wordt gehouden in Amsterdam – Zuidoost en is erg makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De datum en artiesten voor dit jaar worden nog bekend gemaakt.

5 februari 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter