DGTL keert terug aan de NDSM-werf

DGTL keert terug aan de NDSM-werf

Na edities verspreidt over de hele wereld, keert het Amsterdamse festival DGTL tijdens het paasweekend terug in de hoofdstad. Ook dit jaar zal het festivalseizoen worden afgetrapt met een aanbod van dansbare disco tot snoeiharde techno in Amsterdam. Met 88 acts windt de organisatie er geen doekjes en is er dus behalve een gave setting ook een onwijs toffe line-up geprogrammeerd.

De Aftrap
Het festival vindt ook dit jaar weer plaats aan de NDSM-werf in Amsterdam. Op vrijdag 19 april vindt de openingsavond plaats in de Scheepsbouwloods. Hier luiden niet de minste namen het festival in, zo speelt onder andere Mano Le Tough een set. Vooral de naam DJ Koze zal de festivalgangers kunnen bekoren. De dj bracht eerder dit jaar een veelgeprezen album uit en mag nu dus zijn kunsten vertonen in Amsterdam.

De opening van het festival zal worden verricht door niemand minder dan Colin Benders met het Skyline kunstproject van Boris Acket, Nick Verstand en Bob Roijen. Een avond die je dus niet mag missen!

Livesets
Ook de overige dagen kunnen de bezoekers hun hart ophalen. Eén van de stages zal enkel bestaan uit live acts. Op zaterdag zijn dit shows van De Sluwe Vos, DMX Krew, George FitzGerald en Rone, de livesets voor zondag zijn van DJ Boring, Henrik Schwarz, Max Cooper, Redshape en Satori.

De techno-liefhebbers zullen tijdens dit weekend van 19, 20 en 21 april uiteraard ook aan hun trekken komen met enkele van de grootste namen uit de techno- en house scene.

Ecologisch
Waar het festival ook zeker om te prijzen is, is haar milieuvriendelijke mindset. Een voorbeeld hiervan is dat DGTL vanaf dit jaar haar eigen busreizen organiseert vanaf verschillende opstapplekken. De reden hierachter is om DGTL gedeeld reizen te stimuleren, hierdoor wil ze de uitstoot van schadelijke auto-uitlaatgassen te verminderen. Een denkwijze die we allemaal stimuleren.

Een festival met 3000 bezoekers verbruikt op één dag net zoveel stroom als 3 huishoudens in een heel jaar. Hier heeft DGTL werk van gemaakt om het stroomverbruik te reduceren en volgens global director Gerke de Groot (33) is het tegenwoordig zelfs “duurzamer om naar ons festival te komen dan thuis te blijven”. Dit baseert hij op het gemiddelde afval dat een persoon thuis produceert in vergelijking met het stroomverbruik van het festival per persoon.

Een voorbeeld van de groene mindset is dat DGTL vanaf dit jaar haar eigen busreizen organiseert vanaf verschillende opstapplekken. De reden hierachter is om DGTL gedeeld reizen te stimuleren, hierdoor wil ze de uitstoot van schadelijke auto-uitlaatgassen te verminderen. Een denkwijze die we allemaal stimuleren.

21 maart 2019

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter