Dit MOET je weten als je naar ADE gaat!

Dit MOET je weten als je naar ADE gaat!

Het is al bijna oktober en dat betekent dat ADE eraan komt. Maar wat is ADE nou eigenlijk en hoe gaat het eraan toe? Wij hebben voor jullie de belangrijkste informatie over ADE op een rijtje gezet.

Waar staat ADE voor?

We zullen bij het begin beginnen. De afkorting ADE staat voor Amsterdam Dance Event. Het is een week-lange bijeenkomst voor de liefhebbers van elektronische muziek en haar industrie. Vijf dagen en nachten lang draait alles in Amsterdam rondom de cultuur van elektronische muziek. Een week vol met festivals, conferenties en tentoonstellingen/workshops die rondom deze muziekwereld draaien.

Wat zijn de locaties van de ADE festivals?

Dit jaar zijn er meer dan duizend edities van de ADE festivals, ze vinden dit jaar plaats op veel verschillende locaties. De drie belangrijkste locaties van dit jaar zijn : Gashouder, NDSM Loods/NDSM-Werf en Ziggo Dome in Amsterdam.

Hoe kom je bij je locatie terecht?

Voor de meest belangrijke locaties hebben wij uitgezocht hoe je daar het best naartoe kunt. Amsterdam staat bekend om de drukte van de stad. Denk er dus altijd aan, dat je op tijd moet vertrekken om je auto te kunnen parkeren en/of met het openbaar vervoer mee wilt. Stel dat je in Amsterdam verblijft, kun je natuurlijk ook ervoor kiezen om lekker te gaan fietsen.

Gashouder, Amsterdam

De Gashouder bevindt zich op Klönne Plein 1, 1014 DD Amsterdam. Wanneer je met de auto naar de gashouder wilt komen is de Geheime parkeerplaats in Zaandam, het dichtstbijzijnde parkeerplaats. Het zit op 1,4 km ( 17 minuten lopen ) afstand.

Wanneer je met het openbaar vervoer naar Amsterdam komt, kun je vanuit Amsterdam Centraal met de bus naar de Gashouder. Vanuit de busstation CS IJzijde, Amsterdam kun je de buslijn 121 richting Geuzenveld nemen. Binnen 7 minuten kun je uitstappen  en vanuit daar loop je vervolgens nog 4 minuten naar de eindbestemming. Om de precieze bus tijden te kunnen zien, kun je de app 9292 gebruiken.

NDSM Loods/NDSM-Werf, Amsterdam

Het NDSM Loods en NDSM-Werf zitten allebei op het NDSM-Plein, 1033 WC Amsterdam. De Loods staat onder huisnummer 85 en de Werf staat onder huisnummer 28. Als je met de auto komt, kun je jouw auto bij de parkeerplaats NDSM parkeren. Er zijn ook ParkBee parkeerplaatsen aanwezig op 6-10 minuten loopafstand.

Ingeval je met het openbaar vervoer naar Amsterdam komt, kun je met de bus vanuit Amsterdam Centraal naar het NDSM-Plein. Vanuit de busstation CS IJzijde, Amsterdam kun je de buslijn 391 richting Zaandam Z. Schans en de buslijn 394 richting Zaandam Station nemen. Binnen 12 minuten kom je aan bij jouw eindhalte en vanuit daar loop je nog 6 minuten naar je eindbestemming. Ook kun je de metro vanuit het Metro Centraal Station de metrolijn 52 nemen, daar stap je over op de buslijn 35 richting Molenwijk en moet je nog 8 minuten lopen naar je eindbestemming. Om de precieze bus tijden te kunnen zien, kun je de app 9292 gebruiken.

Ziggo Dome, Amsterdam

Wanneer je met de auto naar de Ziggo Dome gaat, kun je het adres De Passage 100, 1101 AX Amsterdam in je navigatie zetten. De parkeerplaatsen Arendek en P- Dôme zijn beschikbaar en op 3 minuten loopafstand. Ook zijn er parkeermogelijkheid bij de Amsterdamse Arena die naast de Ziggo Dome staat.

Als je met het openbaar vervoer naar Amsterdam komt is de Ziggo Dome op een loopafstand van 15 minuten vanuit Amsterdam Bijlmer ArenA bij je eindbestemming zijn. Wanneer je vanuit Amsterdam Centraal naar de Ziggo Dome moet komen, kun je de metrolijn 54 richting Gein nemen. Na een kwartier kom je aan bij jouw eindhalte en kun je vanuit daar 12 minuten lopen richting de Ziggo Dome. Om de precieze bus tijden te kunnen zien, kun je de app 9292 gebruiken.

Waar kun je overnachten tijdens de ADE week?

Voor de mensen die meerdere dagen te vinden zullen zijn bij ADE hebben wij ook gekeken naar accommodaties waar je kunt verblijven. ADE werkt samen met de organisatie W Hotels, daar kun je dus natuurlijk terecht in tijdens ADE. Ook zijn er 3 Bastion Hotels in Amsterdam, die slaapplekken tijdens ADE aanbieden. Daarnaast kun je ook op Tripadvisor meerdere hotels vinden die in de buurt van de ADE locaties zijn gevestigd.

15 september 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter