Dit waren jullie favoriete festivals van 2022!

Dit waren jullie favoriete festivals van 2022!

Het festivalseizoen loopt bijna ten einde. We hebben veel gedanst, gezongen en gelachen. Op festivals maak je ook veel herinneringen en doe je nieuwe ervaringen op. Wij waren erg benieuwd naar wat jullie favoriete festivals van het afgelopen jaar waren en wat deze festivals zo speciaal maakte. De meningen waren verdeeld, maar één ding is zeker: Iedereen heeft het super erg naar zijn zin gehad!

 

Defqon.1

“Het is super gaaf, aangezien het één van de grootste hardstyle festivals ter wereld is. Het was ook de eerste festival waar ik naartoe ben geweest.” -Thijs

 

Defqon.1 is een dancefestival, dat georganiseerd wordt door Q-dance. Defqon.1 staat bekend om de harde muziek en de grote indrukwekkende stages. Dit jaar kon het na drie lange jaren weer plaatsvinden. Het vierdaagse festival telde meer dan 300 artiesten en bijna 65.000 dagelijkse bezoekers.

 

Lowlands

“We konden eindelijk met de hele vriendengroep weer naar een festival.” -Sjors

 

Lowlands is een driedaagse festival, dat niet alleen om de muziek draait. Lowlands heeft namelijk ook een oog voor kunst- en cultuuruitingen. Het festival draait rondom alternatieve muziek, wat maar liefst 65.000 dagelijkse bezoekers trok dit jaar.

 

Rotterdam Rave

“De locatie was super vet en de sfeer van het festival was super gezellig en feestelijk.” -Niels

 

Rotterdam Rave is een perfect festival voor de underground techno & house fans. Elk jaar wordt er flink op geweest, want het festival heeft jaarlijks drie edities op drie verschillende locaties. Dit jaar hebben de Dj’s alle harten van de bijna 5000 bezoekers overgenomen.

 

Paaspop

“Het was een super vette festival. Het terrein was heel groot en alle stages zagen er heel mooi uit. Ook waren er leuke artiesten. Ik en mijn vriendinnen hebben het echt naar onze zin gehad.” -Sophia

 

Paaspop is de opener van het festivalseizoen. Dit jaar kon het feest eindelijk weer plaatsvinden en ze hebben het niet klein aangepakt. Er traden maar liefst 200 artiesten uit het binnen- en buitenland op, op de 18 stages van Paapop. Deze artiesten trokken dit jaar rond de 35.000 fans per dag aan.

 

Mysteryland

“Samen met mijn vrouw onze dochter tegengekomen op het festival.” -Ferry

 

Mysteryland kwam dit jaar met de grootste editie ooit. Het Haarlemmermeerse Bos stond dit jaar vol met 133.000 bezoekers. Het festival staat erg goed bekend onder de liefhebbers van elektronische muziek. Met meer dan 300 artiesten op 17 stages organiseerse Mysteryland weer een editie om niet te vergeten.

 

Appelpop

“Super gezellige sfeer en iedereen kan erheen. Er is voor iedereen iets. Van activiteiten tot muziek. Onze kleintjes hebben het ook heel erg naar hun zin gehad.” -Anna

 

Appelpop is een tweedaagse gratis festival voor jong een oud. Het vindt jaarlijks plaats in het tweede weekend van september. Als een extraatje van fruitcorso is Appelpop door de jaren heen gegroeid tot een bekend festival, waar de leukste artiesten van het jaar optreden.

 

Pleinvrees

“Klein, maar fijn! Echt een heel goed feest, dat alles had ; zowel de muziek, gezelligheid, aankleding, randprogrammering en de zon.” -Sien

Pleinvrees bestond dit jaar 12 jaar. Het festival staat in het teken van EDM, House, Deephouse en Disco. De 7 stages van Pleinvrees werden dit jaar bezocht door ongeveer 10.000 man.

 

 Qapital

“De muziek die gedraaid werd, was heel goed. De vormgeving was daarnaast ook heel vet.” -Alysha

 

Qapital is ’the place to be’ voor alle liefhebbers van RAW style. Het festival staat bekend om de beroemde artiesten en de effecten die tijdens de show worden afgespeeld. Qapital telde dit jaar rond de 17.000 bezoekers.

 

MadNes

“Het festival was kleinschalig, maar had een sterk karakter. De energie van de band matchte perfect met die van het publiek en de spectaculaire BMX show diende voor entertainment. Het was een heel gezellig en zonnig weekend.” -Pascalle

 

MadNes festival is een beroemde driedaagse strandfestival vol met muziek en entertainment. Een feest vol met muziek, surfen, skaten en kunst. Vele Dj’s en bands zorgden dit jaar voor een gezellige sfeer.

 

Dominator

“Super gave sfeer daar, het was een geweldige dag.” -Bram

 

Dominator is de hemel van elke hardcore fan, het festival telde namelijk zeven stages. Ongeveer 50.000 bewonderaars van de harde muziek stond het afgelopen jaar op het festival met de bekendste artiesten uit deze muziekwereld.

21 september 2022

Volg ons op Instagram en Facebook voor meer festival nieuws.
Laat hieronder een reactie achter